Sony Computer Entertainment (SCE) a cumparat Gaikai Inc, cel mai mare serviciu specializat in domeniul gamingului bazat pe tehnologia cloud, la un pret de aproximativ 380 milioane de dolari.
In urma acestei tranzactii, SCE va porni un nou serviciu de cloud.

“Sony Computer Entertainment pregateste un serviciu global de cloud-streaming care va permite utilizatorilor acceseze jocurile de oriunde si oricand, pe o gama larga de dispozitive conectate la internet", a declarat Andrew House, presedinte si CEO al Sony Computer Entertainment Inc.

Fondat in 2008 si avand sediul la Aliso Viejo, California, Gaikai a dezvoltat cea mai rapida si mai avansata platforma de cloud-streaming interactiv din lume, care permite transmiterea jocurilor pe o gama larga de dispozitive prin intermediul internetului.

Prin aceasta achizitie, SCE va infiinta un serviciu de cloud (permite utilizatorilor sa acceseze un joc prin intermediul unor date stocate intr-un server pe internet - n.red) si va extinde divizia de network, incorporand tehnologia si infrastructura dezvoltate de Gaikai si implementata in zeci de tari din intreaga lume.

Tranzactia este supusa aprobarilor autoritatilor de reglementare.

Sony Computer Entertainment va continua expansiunea agresiva pe segmentul divertismentului digital prin introducerea de noi tehnologii in domeniul jocurilor.

Totodata, Sony pregateste lansarea urmatoarei generatii de console de jocuri, urmasul PlayStation 3, in 2013.

Zvonurile de pana acum sustin ca viitoarea consola PS4 va incorpora cel mai probabil procesoare AMD si chipset-uri grafice ale aceluiasi producator.

Sony va avea un concurent serios, gigantul Microsoft pregatind lansarea Xbox 720 sau Xbox 8, cele doua denumiri speculate de presa internationala, consola care va fi lansata in prima jumatate a anului viitor.

Foto: captura realgeekstech.com



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri