Facebook a inceput sa scoata de pe retea like-urile false, cauzate de spammeri, malware sau marketeri ce lucreaza “la negru”, in incercarea companiei de a castiga credibilitate ca platforma de advertising, scrie Bizreport.com.
Facebook a subliniat ca numarul de like-uri pe pagini corporate ar putea scadea cu circa 1% dupa ce va fi implementat noul algoritm de eliminare a like-urilor false.

Datorita pietei negre, companii din intreaga lume pot ridica numarul de like-uri de pe paginile de brand cu mii, o practica interzisa de reteaua sociala ce are in prezent 955 de milioane de utilizatori.

Multe dintre aceste like-uri vin de pe conturi automate si nu de la utilizatori persoane fizice.

A se asigura ca like-urile primite sunt genuine reprezinta o prioritate pentru Facebook, companie ce depinde de advertising pentru a-si creste business-ul.

Facebook estimeaza ca circa 1,5% din utilizatorii de pe retea sunt “indezirabili”, conturi automate realizate pentru a incalca termenii si conditiile retelei sociale.

Valoarea actiunilor Facebook a atins un nou minim vineri, scazand cu 5,3%, pana la 18,08 $.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri