Producatorul finlandez de echipamente mobile Nokia a incheiat un parteneriat cu Oracle pentru a oferi posibilitatea clientilor grupului american sa aiba acces la servicii de localizare (GPS) si harti, relateaza Reuters.
Nokia, care in anul 2008 a achizitionat cea mai mare companie specializata in astfel de servicii, intentioneaza sa isi consolideze pozitia pe piata dupa ce a incheiat deja parteneriate cu Groupon sau Amazon.com.

Oracle este a treia cea mai mare companie producatoare de software din lume, dar comercializeaza deasemenea si componente hardware pentru clientii din mediul de afaceri dupa ce in anul 2009 a cumparat grupul Sun Microsystems, specializat in constructia si proiectarea de servere, dar si dezvoltare a software-urilor Java si Solaris.

La finalul saptamanii trecute, compania americana Apple si-a cerut in mod public scuze pentru problemele intampinate de catre utilizatori cu serviciul de harti, dezvoltat in colaborare cu grupul olandez TomTom, dupa ce sistemul de operare mobil iOS 6 nu ofera suport pentru hartile dezvoltate de rivalii de la Google.

Foto: captura nokia.com


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri