Confruntarea Obama-Romney doboara recorduri pe Twitter: cate mesaje au fost trimise in doar 90 de minute

Confruntarea electorala dintre presedintele SUA Barack Obama si contracandidatul sau republican Mitt Romney a doborat un nou record pe Twitter, intalnirea generand 10,3 milioane de mesaje in 90 de minute – record politic, scrie Mashable.com.

Tabelul de mai jos ilustreaza in mod clar conversatia online si punctul culminant, cand s-au trimis cele mai multe mesaje pe reteaua de microblogging.

Conform @gov, urmatoarele momente au generat cel mai mult interes pe Twitter: atunci cand moderatorul Jim Lehrer a raspuns “sau mai bine nu” (Let’s not – in original) atunci cand Romney a cerut un subiect anume de discutie, atunci cand Obama a glumit spunand “am avut cinci secunde” cand Lehrer a anuntat limita de timp, si cand dialogul a atins subiectul voucherelor si ingrijirilor medicale.

In primele cateva minute de la inceputul dezbaterii fusesera trimise deja peste 2 milioane de tweet-uri.

Subiectul “Big Bird” a generat 17.000 de tweet-uri pe minut si cel legat de PBS http://www.pbs.org/ circa 10.000/ minut.

Cu 24 de ore inainte de eveniment, prima confruntare pe 2012 dintre candidatii la presedintie depasisera deja ca numar de tweet-uri toate mesajele de la toate confruntarile din 2008.

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri