Amazon, cel mai mare retailer online din lume, va lansa in aceasta luna, in Franta, Germania si Regatul Unit, o biblioteca de unde utilizatorii de tablete Kindle vor putea sa imprumute carti in format electoronic, informeaza AFP, citat de Mediafax.
Anuntul a fost facut de retailerul online american Amazon, care continua astfel o initiativa lansata in Statele Unite ale Americii in noiembrie 2011.

"Intre cele peste 200.000 de carti electronice disponibile in biblioteca Amazon se regasesc mii de titluri in limbile franceza, germana si engleza, dar si cele sapte volume ale seriei «Harry Potter», in engleza, franceza, italiana, germana si spaniola", potrivit anuntului Amazon.

Serviciul de imprumutare a cartilor electronice poarta numele "Prime". Abonatii la biblioteca Amazon pot imprumuta gratuit un titlu pe luna, fara a li se impune o limita a duratei de returnare a respectivei carti.

Totodata, autorii cartilor din biblioteca Amazon vor primi in fiecare luna o suma de bani de la retailerul online.

Sistemul acesta de imprumut functioneaza deja din noiembrie 2011 in Statele Unite ale Americii si autorii cartilor din catalogul bibliotecii Amazon primeau, in luna septembrie, de la retailerul online o suma de 2,29 dolari la fiecare imprumut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri