Amazon va lansa o biblioteca de carti electronice pentru utilizatorii europeni de tablete Kindle

Amazon, cel mai mare retailer online din lume, va lansa in aceasta luna, in Franta, Germania si Regatul Unit, o biblioteca de unde utilizatorii de tablete Kindle vor putea sa imprumute carti in format electoronic, informeaza AFP, citat de Mediafax.

Anuntul a fost facut de retailerul online american Amazon, care continua astfel o initiativa lansata in Statele Unite ale Americii in noiembrie 2011.

"Intre cele peste 200.000 de carti electronice disponibile in biblioteca Amazon se regasesc mii de titluri in limbile franceza, germana si engleza, dar si cele sapte volume ale seriei «Harry Potter», in engleza, franceza, italiana, germana si spaniola", potrivit anuntului Amazon.

Serviciul de imprumutare a cartilor electronice poarta numele "Prime". Abonatii la biblioteca Amazon pot imprumuta gratuit un titlu pe luna, fara a li se impune o limita a duratei de returnare a respectivei carti.

Totodata, autorii cartilor din biblioteca Amazon vor primi in fiecare luna o suma de bani de la retailerul online.

Sistemul acesta de imprumut functioneaza deja din noiembrie 2011 in Statele Unite ale Americii si autorii cartilor din catalogul bibliotecii Amazon primeau, in luna septembrie, de la retailerul online o suma de 2,29 dolari la fiecare imprumut.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri