Peste 650 de institutii private si publice au fost vizate, inclusiv Bank of Jerusalem, una dintre principalele institutii financiare din tara, potrivit grupului, care a mai anuntat ca a blocat pentru o perioada scurta de timp site-ul Ministerului israelian de Externe, scrie Mediafax.

"Baza de date a Bank of Jerusalem a fost suprimata", au anuntat hackerii pe Twitter, iar site-ul bancii nu mai functiona sambata seara.

"Prea mult timp (membri) Anonymous s-au multumit, ca restul lumii, sa priveasca cu disperare tratamentul barbar, brutal si vrednic de dispret aplicat poporului palestinian" de catre armata israeliana, afirma gruparea intr-un comunicat.

"Dar atunci cand Guvernul israelian a amenintat in mod public ca va taia Internetul si toatele celelalte telecomunicatii care intra si ies din (Fasia) Gaza, ei au intrecut o limita", se arata in comunicat.

Ministerul de Externe nu a fost disponibil imediat sa comenteze aceste declaratii, iar niciun oficial guvernamental nu a invocat public vreun atac informatic sambata.

Israelul a lansat miercuri o importanta ofensiva aeriana impotriva unor grupari armate palestiniene in Fasia Gaza, care au replicat cu sute de rachete. Raidurile s-au soldat cu peste 40 de morti in randul palestinienilor, iar rachetele au ucis trei israelieni.

Hackerii din cadrul Anonymous se prezinta ca aparatori ai dreptului la libera exprimare. Ei au atacat mai multi giganti, intre care Sony, Amazon si Visa.