Transport Urban powered by Vodafone, dezvoltata de Concept Apps, joint venture intre SimPlus si asociatia Concept Urban, este compatibila cu sistemele de operare Android, iOS si Windows Phone. Aplicatia va include, in viitorul apropiat, si rutele de transport public din Alba-Iulia, Craiova si Sibiu.

Transport Urban powered by Vodafone include harti pe care sunt prezente toate statiile autobuzelor, tramvaielor si troleibuzelor, precum si instrumente de selectare a punctelor de plecare, respectiv de sosire, calcularea rutei optime realizandu-se astfel cu usurinta. In plus, traseele necesare pot fi printate, salvate sau trimise prietenilor. Versiunile pentru mobil si web ale Transport Urban sunt disponibile in limbile romana si engleza.

Transport Urban include si detalii despre traseele mijloacelor de transport in comun din Capitala si din Iasi, Brasov, Constanta si Ploiesti. Mai mult, in prezent, utilizatorii din Bucuresti si Iasipot plati calatoriile in sistemul de transport public direct din aplicatie.

Astfel, utilizatorii din Bucuresti pot achizitiona un abonament zilnic de calatorie RATB direct din aplicatie, la acelasi pret cu cel platit la punctele de vanzare RATB, fara alte costuri suplimentare. Achizitionarea se face prin accesarea butonului de plata bilete, iar dupa selectarea optiunii „Plateste prin SMS” aplicatia va genera un SMS predefinit cu textul „A” catre numarul 7456. Utilizatorul trebuie doar sa selecteze optiunea de trimitere SMS, iar dupa cateva secunde, acesta va primi confirmarea platii si codul de control alocat. Mesajul trebuie pastrat pana la expirarea valabilitatii abonamentului.