“Numarul mesajelor sau dedicatiilor transmise de sarbatori prin intermediul numerelor cu suprataxa cresc in medie de 4-5 ori comparativ cu o luna obisnuita din an. Compania se asteapta ca romanii sa achizitioneze si sa acceseze prin acest mijloc de plata: jocuri, sonerii, teme video, logo-uri pentru telefonul mobil, jocuri interactive pentru televiziune. Platforma de jocuri interactive SimPlus este mult mai accesata in perioada sfarsitului de an si generează venituri de 2-3 ori mai mari decat veniturile obtinute in mod curent din activitatea de vanzare content“, declară Gabriel Iovan, director dezvoltare Simplus.

In acest sfarsit de an, comparativ cu anii trecuti, romanii vor efectua mai multe plati cu telefonul mobil in defavoarea platilor traditionale. Astfel acestia vor plati prin SMS produse precum: bilete de transport in comun, parcare, acces la film dar si cafea, sucuri, apa, produse tip FMCG, distribuite prin intermediul automatelor.

Simplus a lansat in 2010 prima soluţie de plata pentru transport în comun, respectiv plata biletului de autobuz in provincie sau in 2012 a abonamentului cu valabilitate de o zi pe toate mijloacele de transport RATB din Capitala.