Platforma de cloud computing Ymens a lansat in parteneriat cu Shopmania serviciul de comert electronic eMagazin, prin care companiile mici si mijloci pot crea propriul magazin online, in cateva minute si fara cunostinte tehnice.

Solutia se adreseaza companiilor care au deja vanzari in mediul offline.

„Se preconizeaza ca, in urmatorii 4 ani, romanii vor cheltui in total peste un miliard de euro in cumparaturi online. Solutia de e-commerce in cloud pe care o oferim este o oportunitate pentru companiile mici si mijlocii sa atraga un procent cat mai mare din aceasta suma prin dezvoltarea propriilor magazine online”.

Piata locala de comert electronic este estimata la aproximativ 650 milioane de euro anul acesta si creste anual in medie cu 17%, fiind preconizat ca va ajunge la circa 1,14 miliarde de euro in 2015.

eMagazin a fost dezvoltata de Ymens si comparatorul de preturi ShopMania.

Cloud Computing reprezinta o solutie prin care aplicatiile, tehnologiile si datele sunt disponibile online si astfel se elimina investitiile pentru achizitia si mentenanta hardware. Pe de alta parte, plata se face pe baza de abonament, in functie de gradul de utilizare a programelor cumparate. Practic, prin cloud computing antreprenorii pot utiliza serviciile si produsele IT pe care si le doresc, dar la costuri mult mai mici. Ajung astfel sa utilizeze produse si servicii pe care pana acum doar companiile mari, cu bugete IT de sute de mii si milioane de euro si le puteau permite.

Ymens este o platforma de cloud pentru IMM-uri lansata de grupul TeamNet, iar in prezent are peste 5.000 de utilizatori. ShopMania Net este o companie infiintata in 2004 care se axeaza pe crearea si administrarea de magazine online, dar care detine si shopmania.ro, unul dintre principalele site-uri de comparare de preturi de pe piata locala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri