Facebook nu taxeaza (inca) nimic pentru a da “like” unei fotografii sau a “inghionti” (poke) pe cineva. Compania incearca insa sa monetizeze mesajele private trimise catre cei care nu iti sunt prieteni cu preturi intre 1$ si 100$, aceasta din urma suma fiind necesara pentru a trimite un mesaj cofondatorului companiei, Mark Zuckerberg, scrie presa internationala.
“Testam anumite plafoane de preturi pentru a vedea ce functioneaza cel mai bine si pentru a descuraja spam-ul”, a declarat un purtator de cuvant al Facebook.

Luna trecuta, reteaua sociala a introdus “mesaje platite”, o caracteristica noua prin care utilizatorii platesc 1$ pentru a trimite mesajul privat unui individ, in mod direct, si nu doar catre un obscur “other inbox”. Inainte de schimbare, utilizatorii Facebook puteau trimite un mesaj privat gratuit catre cineva necunoscut/cu care nu erau conectati.

“Anumiti comentatori si cercetatori au notat ca a impune un cost celui care trimite mesaje private ar putea fi cea mai eficienta metoda de a descuraja mesajele nedorite si sa faciliteze livrarea mesajelor relevante si care sunt necesare”, au declarat oficialii Facebook.

Facebook a declarat ABCNews.com ca mesajul de 100$ este un experiment nu doar pentru Zuckerberg ci si pentru cei cu un numar ridicat de abonati. Abonatii sunt cei care nu sunt prieteni cu tine dar care pot vedea, totusi, continutul tau deoarece ei te urmaresc.

“Testul acesta va permite unui numar redus de oameni optiunea de a plati pentru ca mesajul lor sa fie trimis in “inbox” mai degraba decat in folderul “other””, subliniaza oficialii Facebook.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri