Totul a inceput in 1969, in Statele Unite, cand avea loc prima conexiune de internet realizata intre Universitatea California din Los Angeles si Institutul de Cercetare de la Stanford.

Rolul internetului a devenit mai pregnant abia 20 de ani mai taziu, o data cu lansarea World Wide Web (WWW) de catre Tim Lee.

Urmare a lansarii www-ului a condus la aparitia mai multor servicii de e-mail si chat (Yahoo-1994 / AOL -1997) sau a browserelor Web.

Aparitia Google din 1998 coincide si cu depasirea unui prag important in dezvoltarea retelei de internet, fiind inregistrata o cifra impresionanta: 1 milion de utilizatori activi.

Anii au trecut iar internetul a cunoscut noi provocari. Din anul 2001 se lanseaza Wikipedia, cea mai mare enciclopedie online din lume, pentru ca din 2005, internetul sa inregistreze o crestere spectaculoasa a numarul de utilizatori ca urmare a aparitiei retelelor de socializare.

Twitter, Reddit, YouTube, Tumblr, Facebook si ceva mai recent Google+ au contribuit ca internetul sa depaseasca pragul de 2,4 miliarde de utilizatori globali, la nivelul anului 2012.

Unde credeti ca va ajunge internetul si ce noi recorduri va mai dobori? Asteptam parerile voastre mai jos!