“Evolutia industriei instrumentelor de investitie cu plata online de la zero la o piata de cateva zeci de mii de euro in doar trei luni arata potentialul comertului electronic in orice segment economic. Plata online aduce un plus de confort, simplitate si rapiditate, atribute esentiale in conditiile in care timpul devine o resursa tot mai importanta”, precizeaza Daniel Jinga, key account manager PayU, coordonatorul proiectului Certinvest din partea PayU.

Peste 70% dintre investitiile realizate online s-au indreptat catre fondul Certinvest Obligatiuni, conturand profilul unui investitor prudent, care doreste sa economiseasca, preferand castiguri mai mici, insa sigure.

Fondul Certinvest BET-FI Index este un alt instrument care a atras clienti online, clienti obisnuiti sa investeasca pe bursa. Politica de investitii a fondului, orientata catre actiunile celor 5 SIF-uri si ale Fondului Proprietatea, a generat un interes in crestere din partea investitorilor, in special in ultimele doua luni ale anului trecut, pe fondul evolutiilor pozitive de pe bursa, fondul incheind anul 2012 cu un randament de 41,1%.