Parintii au fost socati sa vada facturi uriase pentru achizitii de pe iTunes prin care copiii lor au cumparat tractoare sau zarzavaturi (virtuale) pentru jocurile de pe iPad. Un numar mare de parinti sau aliat si au cerut despagubiri, in instanta, in SUA.

Ei au subliniat ca nu au cum sa realizeze ca se intampla acest lucru atata timp cat multe aplicatii sunt gratuite, dar permit achizitii pe bani reali din interiorul jocurilor – fructe, legume, gloante virtuale.

Apple a consimtit sa plateasca minim 5$ despagubiri pentru astfel de achizitii, atata timp cat familiile pot dovedi ca acele achizitii au fost realizate fara stiinta parintilor si fara acordul acestora. Sumele de sub 30$ vor fi rambursate pe cardurile de credit respective.

Citeste si:

“Inima” procesului este faptul ca dupa download-ul oricarui produs de pe iTunes, timp de 15 minute nu mai este nevoie sa reintroduci numele utilizatorului si parola, astfel incat copiii au avut timp sa achizitioneze produse in valoare de maxim 99,99$ doar cu un click. Apple primeste 30% din aceasta suma.

Apple a fost nevoita sa schimbe controlul parental de pe tablete, parintii putand interzice tranzactiile din cadrul aplicatiilor.