Adio smartphone-uri? Ce tehnologii pregatesc gigantii Apple sau Google

Apple, Google si Samsung pregatesc noi tehnologii care transfera serviciile oferite de un smartphone unor accesorii portabile, scrie CNBC.

Cei trei giganti tehnologici lucreaza in prezent la realizarea unui smart watch (ceas inteligent), in timp ce Google a facut deja primii pasi pentru a lansa pe piata ochelarii conectati la Internet (Google Glass).

“Acesta este doar inceputul a ce urmeaza in tehnologia care se poate purta de catre utilizator. In cele din urma vom ajunge sa purtam si haine inteligente”, spune un analist din cadrul Gartner.

Potrivit companiei de cercetare ABI Research, tehnologia portabila va raporta in urmatorii ani un ritm de crestere sustinut, cu peste 485 de milioane de accesorii vandute pana in 2018.

Ochelarii inteligenti de la Google, cu conexiune la Internet, ar putea fi lansati pe piata pana la finalul acestui an sau inceputul lui 2014, spun analistii.

In timp ce Apple si Google nu au anuntat official ca lucreaza la realizarea unui smart watch, Samsung a declarat ca pregateste intens un astfel de accesoriu.

“Lucram foarte intens pentru a termina acest proiect. Pregatim produse pentru viitor si acest ceas este cu siguranta in plan”, a declarat Lee Young Hee, vicepresedintele diviziei mobile din cadrul Samsung.

Conform ABI Research, ceasurile inteligente ar putea inlocui smartphone-urile in urmatorii 3-4 ani.

Sursa foto: Google


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri