Mai mult, Schmidt subliniaza ca Google ajuta in mod considerabil economia Marii Britanii si ca angajeaza 2.000 de oameni.

Margaret Hodge, parlamentar, spune ca “m-am saturat sa tot aud scuze de la multinationale ce spun ca ele contribuie in alte feluri”, scrie Telegraph.co.uk.

“Doar pentru ca platesc o taxa nu inseamna ca pot scapa sa nu le plateasca pe celelalte. Google vrea angajati competenti insa instruirea lor costa si statul britanic”, continua ea.

Citeste si:

Multinationalele au fost de mai mult timp tinta anumitor politicieni care considera ca acestea evita plata anumitor taxe.

De partea cealalta, CEO-ul Google a declarat la Radio 4 ca pretentiile politicienilor nu iau in calcul avantajele pe care prezenta unei companii de talia Google le aduce statului.

“Sustinem practic start-up-uri ce aduc miliarde de lire sterline statului, datorita retelei noastre de advertising. Suntem o parte importanta a ecosistemului de comert electronic”, argumenteaza el. “Pe langa aceasta, ne incadram total in limitele legii”.