Miliardarul Sean Parker, primul presedinte al companiei Facebook si confondator al site-ului de partajare de fisiere muzicale Napster, s-a casatorit sambata in statul american California, a anuntat agentul sau de presa, scrie Mediafax.
Sean Parker, in varsta de 33 de ani, s-a casatorit cu logodnica sa Alexandra Lenas in cadrul unei ceremonii organizate la un hotel de lux din regiunea californiana Big Sur, la care au participat aproximativ 300 de persoane.

Fiica lor, Winter, nascuta anul trecut, a fost si ea prezenta la acest eveniment.

Potrivit site-ului Forbes.com, Sean Parker are o avere estimata la 2 miliarde de dolari.

In 2004, Parker s-a alaturat companiei Facebook si a devenit primul ei presedinte. A parasit compania Facebook in 2005, iar acum este partener si manager la firma de investitii Founders Fund.

Cantaretul si actorul Justin Timberlake a interpretat rolul Sean Parker - cel al unui barbat afemeiat si interesat de petreceri de lux - in filmul "Reteaua de socializare/ The Social Network" din 2010, un film care spune felul in care reteaua Facebook a fost creata de Mark Zuckerberg, pe atunci un tanar student la Universitatea Harvard. Dupa lansarea filmului, Sean Parker a spus ca rolul sau din acel lungmetraj reprezinta o fictiune.

In afara de implicarea sa in dezvoltarea retelei Facebook, Sean Parker este cunoscut si pentru faptul ca a infiintat site-ul Napster in 1999, pe cand avea doar 19 ani.

Napster a suparat multi producatori din industria muzicala, intrucat permitea partajarea de fisiere muzicale, pe internet, in mod gratuit.

Site-ul a fost inchis prin ordin judecatoresc in 2001, fiind acuzat ca incalca legislatia din domeniul drepturilor de autor.

Sean Parker a ramas insa implicat in domeniul industriei muzicale online si a sustinut lansarea serviciului muzical cu plata Spotify.

Sursa foto: Contul de Facebook al lui Sean Parker

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri