Reprezentantii companiei se asteapta ca traficul de date sa cunosca o crestere de cel putin 60% in urmatorii ani ca urmare a numarului tot mai mare de utilizatori care folosesc dispozitivele mobile pentru a urmari filme, seriale sau continut video.
Evolutia spectaculoasa a vanzarilor de smartphone-uri a creat totodata o “ruptura” in topul producatorilor de dispozitive mobile, finlandezii de la Nokia cunoscand o infrangere usturatoare in fata gigantilor Samsung si Apple care s-au distantat puternic in top. Pe acelasi segment de piata mai concureaza si Sony, HTC, BlackBerry, LG sau producatorii chinezi ZTE ori Huawei.
Pentru a face fata cererii tot mai mari venita din partea utilizatorilor, operatorii telecom vor fi nevoiti sa adopte tehnologia de mare viteza 4G, aceasta urmand sa acopere 60% din intreaga populatie globala pana in 2018, fata de 10% cat acoperea in 2012.
Ericcson a investit foarte mult in tehnologie video pentru a sprijini cresterea traficului global la internet, compania anuntand in aprilie cumpararea serviciului de IPTV de la Microsoft.