Numarul utilizatorilor de smartphone-uri va depasi 4,5 miliarde pana in 2018, ceea ce reprezinta o crestere de cel putin patru ori fata de anul 2012 cand erau 1,2 miliarde de terminale active, conform datelor Ericcson, cel mai mare producator de echipamente de retelistica din lume, citate de Reuters.
Reprezentantii companiei se asteapta ca traficul de date sa cunosca o crestere de cel putin 60% in urmatorii ani ca urmare a numarului tot mai mare de utilizatori care folosesc dispozitivele mobile pentru a urmari filme, seriale sau continut video.
Evolutia spectaculoasa a vanzarilor de smartphone-uri a creat totodata o “ruptura” in topul producatorilor de dispozitive mobile, finlandezii de la Nokia cunoscand o infrangere usturatoare in fata gigantilor Samsung si Apple care s-au distantat puternic in top. Pe acelasi segment de piata mai concureaza si Sony, HTC, BlackBerry, LG sau producatorii chinezi ZTE ori Huawei.
Pentru a face fata cererii tot mai mari venita din partea utilizatorilor, operatorii telecom vor fi nevoiti sa adopte tehnologia de mare viteza 4G, aceasta urmand sa acopere 60% din intreaga populatie globala pana in 2018, fata de 10% cat acoperea in 2012.
Ericcson a investit foarte mult in tehnologie video pentru a sprijini cresterea traficului global la internet, compania anuntand in aprilie cumpararea serviciului de IPTV de la Microsoft.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri