Sub presiunea investitorilor de a accelera cresterea veniturilor din advertising, Facebook a anuntat ca va renunta la jumatate din peste cele douazeci si cinci de formate publicitare, in incercarea de a face mai clare posibilitatile pentru companii, scrie presa internationala.
Intr-una dintre intalnirile cu presa de la sediul din California, oficialii retelei sociale au subliniat ca miscarea este planuita indelung, avand ca scop scoaterea anumitor formate. Printre ele se numara reclamele care pun intrebari sau Sponsored Stories, reclame sociale.

“Principala plangere din partea advertiserilor este faptul ca e prea complicat sa iti dai seama ce tip de reclama sa folosesti”, a spus Andrew Bosworth, director of engineering si design. “Ei ne spun ce vor sa realizeze, dar nu stiu ce instrumente sa foloseasca”, continua el.

Deci in loc ca advertiserii sa se gandeasca ce campanie sa foloseasca, vor transmite Facebook ce vor sa realizeze – atragerea de fani, a convinge utilizatorii sa instaleze aplicatii sau sa trimita oameni in magazine fizice. Facebook va sugera, in functie de scop, ce tip de reclama sa ruleze.

Schimbarile vor avea loc in urmatoarele saptamani, urmand a fi implementat complte in sase luni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri