Un grup de romani a inselat 588 de persoane cu un milion de lire pe Internet

Procurorii DIICOT au pus sub invinuire 38 de membri ai unei grupari infractionale care a inselat 588 de persoane din UE, SUA si America de Sud cu un milion de lire, prin vanzarea fictiva pe internet a unor autoturisme si produse electronice sau prin inchirierea de imobile.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Structura Centrala au destructurat o grupare infractionala specializata in savarsirea de infractiuni informatice, ce actiona in state membre ale Uniunii Europene si Americii de Sud, precum si in Statele Unite ale Americii.

In dosarul penal constituit, procurorii au pus sub invinuire 38 de persoane, se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT, scrie Mediafax.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupului infractional organizat ofertau pe internet bunuri si servicii, la preturi atractive, apoi incasau contravaloarea acestora, fara ca persoanele respective sa beneficieze de obiectul sau prestatia oferita, de regula, autoturisme, produse electronice sau inchirierea de imobile.

Membrii gruparii se recomandau ca fiind cetateni straini, folosindu-se de acte de identitate falsificate si conturi deschise la o banca din strainatate. Efectuarea platilor era solicitata fie direct, in numerar, fie in conturile respective, pe teritoriul unui stat european. Ulterior, sumele erau transmise, prin intermediari, liderilor gruparii din Romania.

Prejudiciul estimat, la acest moment, este de un milion de lire, 588 de persoane fiind inselate de membrii gruparii.

Anchetatorii au facut 33 de perchezitii domiciliare in Bucuresti si judetele Valcea, Sibiu, Cluj si Constanta.

Percezitiile au fost facute de procurorii DIICOT, cu sprijinul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate - Serviciul de Combatere a Criminalitatii Informatice, SCCO Valcea si Sibiu, BCCO Bucuresti, Cluj si Constanta. La actiune au participat si 17 echipaje ale Jandarmeriei Romane.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri