Producatorul de jocuri online Zynga i-a acordat noului director general, Don Mattrick, o prima de instalare de 5 milioane dolari si actiuni in valoare de 40 milioane dolari pentru a renunta la pozitia detinuta anterior la Microsoft, unde supraveghea divizia de jocuri video pentru consola Xbox.
Pachetul financiar al lui Mattrick mai include si un salariu anual de 1 milion de dolari, precum si un bonus garantat de 1 milion de dolari pentru anul in curs, potrivit unui document transmis bursei din SUA de Zynga, producatorulunor jocuri populare pe Facebook, precum Farmville, potrivit USA Today.
Compania a anuntat recent ca Mattrick il va inlocui pe cofondatorul Zynga Mark Pincus in postul de CEO, dar nu a dat informatii despre pachetul salarial al acestuia.
Zynga conteaza pe Mattrick, 49 de ani, pentru a inversa trendul rezultatelor financiare negative care au cauzat un declin al actiunilor companiei de 66% de la oferta publica initiala de la sfarsitul anului 2011.
Mattrick va colabora in continuare cu Pincus, care controleaza drepturile de vot pentru un pachet majoritar de actiuni si ramane presedinte si director de produs.
Pachetul de actiuni primit de noul director include titluri in valoare de 25 de milioane de dolari, restrictionate insa la vanzare pana in 2016, pentru a compensa eventuale pierderi in urma plecarii de la Microsoft. In plus, Mattrick a primit un alt pachet de actiuni in valoare de 5 milioane de dolari si optiuni de achizitie de titluri estimate la 10 milioane de dolari.
Compania i-a promis acestuia pentru anul urmator un nou pachet de actiuni restrictionate in valoare de 7 milioane de dolari si un bonus in bani de 2-4 milioane de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri