Continutul video are o evolutie accelerata de dezvoltarea tehnologiei, orientandu-se dinspre localizarea principala pe TV inspre ramificarea extinsa in mediul online, dinspre un consum pasiv inspre unul activ si contributiv.
Continutul video poate determina astfel 4 forme de exprimare:
Prin creare: 57% dintre tineri au o camera foto (in general, avand si particularitati de inregistrare video) si 31% o camera video. Astfel, majoritatea creeaza filme pentru a se distra si pentru a se conecta cu alte persoane, fiind mai putin interesati in a deveni faimosi sau profesionisti.
• Prin consum: Exista 3 surse majore de consum - continut video de success la nivel global, continut video legat de o stire de actualitate si continut amuzant care se raspandeste treptat de-a lungul unei perioade de timp. La nivel global, brandurile detin mai putin de 30% din continutul video consumat online, iar in Romania acest continut este reprezentat majoritar de reclamele TV. In tara noastra, continutul video consumat de cei mai multi tineri este legat de muzica.

Motivele de consum al continutului video tin foarte mult de “cultura” tinerilor: motivele pentru care video-urile muzicale ajung in topul preferintelor tinerilor romani pe Youtube sunt diverse - de la aprecierea trupei/ artistului, pana la a glumi pe seama unor manele.

• Prin reactie: Continutul video este publicat prin intermediul retelelor sociale.o Este accesat mai ales daca este postat de catre o cunostinta (54% acceseaza cel putin saptamanal link-urile postate de prieteni pe Facebook). Continutul video este insotit adesea de reactii care genereaza la randul lor alt tip de continut, precum comentariile ca indicator de feedback sau alte video-uri.

• Prin a fi curator
: Datorita volumului mare de continut video, brandurile nu trebuie sa creeze neaparat continut propriu nou, ci sa actioneze ca un curator pentru continutul existent. Cum? Aducandu-i rapid un renume, facilitand conexiunile si descoperirea acestuia si atragand interactiuni si reactii.



Sursa: Starcom MediaVest Group | HumanGraphExperience

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri