Mail.ru, care detine numeroase site-uri populare in Rusia, a anuntat joi ca a vandut 14,2 milioane de actiuni Facebook in perioada iulie-august, reprezentand 0,6% din compania americana.

Actiunile Facebook au urcat cu 57% in acest an si au depasit cotatia de la listarea din mai 2012, iar capitalizarea de piata a companiei a ajuns la 102 miliarde de dolari.

Usmanov, cel mai bogat rus, a investit devreme la Facebook, intrand in actionariatul companiei in urma unei majorari de capital derulata in 2009 pe piata privata, scrie Mediafax.

Mail.ru a iesit, in etape, din actionariatele Facebook, Groupon si Zynga pentru a investi in propriile operatiuni de socializare online si jocuri.

Saturatie pe retele sociale?...
Citeste si: Saturatie pe retele sociale? Platformele majore inregistreaza scaderi

Actiunile Facebook au crescut cu 52% in aceasta vara, datorita rezultatelor financiare peste asteptari anuntate de companie, care a demonstrat astfel ca poate monetiza accesarile tot mai numeroase de pe smartphone-uri si tablete.

Usmanov a anuntat in luna aprilie ca a investit aproximativ 100 milioane de dolari in actiuni Apple.

Actiunile Facebook au scazut puternic in lunile care au urmat dupa listare, care a avut loc in luna mai a anului trecut, si au ajuns in luna septembrie a anului trecut la un minim de 17,73 dolari, din cauza temerilor investitorilor ca nu va reusi sa monetizeze numarul tot mai ridicat de accesari de pe dispozitive mobile.

Compania a atras 16 miliarde de dolari prin listarea la bursa, cea mai mare oferta publica initiala derulata vreodata in sectorul IT.

Revista presei 8 august 2018:...
Citeste si: Nimeni nu-si asuma organizarea protestului diasporei din 10 august

Facebook aanuntat pentru trimestrul al doilea venituri de 1,8 miliarde de dolari, in urcare cu 53% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut. Profitul net al companiei a avansat la 333 milioane de dolari, fata de o pierdere de 157 milioane de dolari in aprilie-iunie 2012.

Facebook a precizat ca 41% din veniturile din publicitate obtinute in trimestrul al doilea au fost generate de smartphone-uri si tablete, datorita noilor produse si servicii dezvoltate de companie.

Reteaua a ajuns la 1,15 miliarde utilizatori activi la jumatatea acestui an.

Cu o avere estimata la 20,4 miliarde de dolari, Usmanov este cel mai bogat rus si este cotat de Bloomberg pe locul 34 in topul miliardarilor lumii.

Facebook isi cere scuze si...
Citeste si: Facebook, de vina pentru profilurile suspendate pe pagina Politiei