Mail.ru, care detine numeroase site-uri populare in Rusia, a anuntat joi ca a vandut 14,2 milioane de actiuni Facebook in perioada iulie-august, reprezentand 0,6% din compania americana.

Actiunile Facebook au urcat cu 57% in acest an si au depasit cotatia de la listarea din mai 2012, iar capitalizarea de piata a companiei a ajuns la 102 miliarde de dolari.

Usmanov, cel mai bogat rus, a investit devreme la Facebook, intrand in actionariatul companiei in urma unei majorari de capital derulata in 2009 pe piata privata, scrie Mediafax.

Mail.ru a iesit, in etape, din actionariatele Facebook, Groupon si Zynga pentru a investi in propriile operatiuni de socializare online si jocuri.

Lodesani, Intesa Sanpaolo:...
Citeste si: Cum va arata competitia dintre banci si Apple dupa digitalizare

Actiunile Facebook au crescut cu 52% in aceasta vara, datorita rezultatelor financiare peste asteptari anuntate de companie, care a demonstrat astfel ca poate monetiza accesarile tot mai numeroase de pe smartphone-uri si tablete.

Usmanov a anuntat in luna aprilie ca a investit aproximativ 100 milioane de dolari in actiuni Apple.

Actiunile Facebook au scazut puternic in lunile care au urmat dupa listare, care a avut loc in luna mai a anului trecut, si au ajuns in luna septembrie a anului trecut la un minim de 17,73 dolari, din cauza temerilor investitorilor ca nu va reusi sa monetizeze numarul tot mai ridicat de accesari de pe dispozitive mobile.

Compania a atras 16 miliarde de dolari prin listarea la bursa, cea mai mare oferta publica initiala derulata vreodata in sectorul IT.

Mike Parsons, Qualitance:...
Citeste si: Bancile se bat in experienta oferita clientilor! De ce nu e suficient?

Facebook aanuntat pentru trimestrul al doilea venituri de 1,8 miliarde de dolari, in urcare cu 53% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut. Profitul net al companiei a avansat la 333 milioane de dolari, fata de o pierdere de 157 milioane de dolari in aprilie-iunie 2012.

Facebook a precizat ca 41% din veniturile din publicitate obtinute in trimestrul al doilea au fost generate de smartphone-uri si tablete, datorita noilor produse si servicii dezvoltate de companie.

Reteaua a ajuns la 1,15 miliarde utilizatori activi la jumatatea acestui an.

Cu o avere estimata la 20,4 miliarde de dolari, Usmanov este cel mai bogat rus si este cotat de Bloomberg pe locul 34 in topul miliardarilor lumii.

Tudorel Toader a publicat un...
Citeste si: Toader si-a luat concediu. In timpul liber scrie mesaje ciudate pe FB