Mama lui a fondat Essi International, una dintre primele companii de dezvoltare software din Romania. Dupa ce a terminat facultatea a lucrat insa mai bine de zece ani pentru producatorul de materiale de constructii Lafarge. Afla povestea lui Alexandru Ciulacu, cel care conduce operatiunile de satelit ale Orange TV, serviciul de televiziune al Orange Romania, cel mai mare operator de telecom de pe piata locala.

Managerul in varsta de 38 de ani lucreaza in cadrul Orange Romania din noiembrie 2009, cand a fost numit manager de operatiuni. Din august anul trecut este TV & home operation manager, el conducand pentru serviciul Orange TV o echipa de noua oameni. Insa pentru lansarea acestui serviciu au lucrat in jur de 200 de oameni din cadrul Orange Romania din departamente precum tehnic, customer service, achizitii sau marketing. Partea de instalare a serviciului in casele clientilor a fost externalizata.

Alexandru Ciulacu a fost recrutat de catre Orange in 2009, dupa 12 ani in care a lucrat in cadrul producatorului de materiale de constructii Lafarge, atat pentru filiala din Romania, cat si pentru operatiunile din Singapore, Austria sau Rusia.

“Am lucrat in domeniul materialelor de constructii, dar zona de IT, de dezvoltare, de management de proiecte este la fel peste tot”, a spus managerul legat de trecerea de la domeniul materialelor de constructii la cel al telecomunicatiilor.

De asemenea, intre 1996 si 1997 a mai lucrat ca administrator de retea la Essi International, una dintre primele companii de dezvoltare software din Romania. Compania a fost fondata in 1990 de mama lui Alexandru Ciulacu, managerul petrecandu-si anii de liceu in centrul de calcul al Essi International.

Citeste si:
Orange România anunță o cifră de afaceri în scădere cu 2,9% în T1
Orange România anunță o cifră...

Tot in liceu a studiat la o clasa de informatica care avea ca profesor un membru al Institutului National de Cercetare in Informatica (ICI) care se ocupa de administrarea primului nod de internet din Romania. Este vorba de ROEARN, prima conexiune la internet a Romaniei ( un modem conectat prin linie inchiriata de Viena).

“Aveam cont pe acest server care detinea in total 20 de conturi, in general ale administratorilor nodului si profesori universitari de la Politehnica si ASE, asa ca poate spune ca am fost intre primii 20 de utilizatori ai internetului la noi in tara. Pe atunci nu exista WWW, ci doar Telnet, FTP sau Whois”, mai spune Ciulacu.

Ciulacu a studiat contabilitate, finante si in cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti intre 1994 si 1998, iar din 2010 a absolvit programul de executive MBA (EMBA) al Asebuss.

Afla care sunt rezultatele Orange TV in primele luni de la lansare din articolul: Manager Orange TV: O mare parte dintre clienti au ales abonamente mai scumpe dupa o luna. Numarul de clienti atrasi ne-a depasit asteptarile

Citeste si:
Manager Orange TV: O mare parte dintre clienti au ales abonamente...
Manager Orange TV: O mare...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Citește și
Rafila avertizează românii să nu încerce să cumpere Remdesivir de pe Internet
Setari Cookie-uri