Twitter negociaza cu mai multe banci un imprumut care ar putea ajunge la cateva sute de milioane de dolari, pentru a avea o flexibilitate mai ridicata inaintea listarii la bursa, asteptata pentru acest an, potrivit Financial Times.

Detaliile imprumutului nu sunt inca finalizate.

Twitter ar urma astfel exemplul altor companii, precum Facebook si Zynga, care au luat imprumuturi substantiale inainte de listare pentru a profita de conditiile favorabile, scrie publicatia britanica.

Compania negociaza cu mai multe banci, inclusiv JPMorgan Chase si Morgan Stanley, au declarat surse apropiate situatiei.

Linia de finantare ar putea depasi 500 de milioane de dolari si s-ar putea apropia de un miliard de dolari, a afirmat una dintre surse. O alta sursa a spus ca nu a fost luata inca o decizie asupra sumei, scrie Mediafax.

Citeste si:
Pretul energiei electrice pe bursa, foarte aproape de un nou record
Pretul energiei electrice pe...

Reprezentanti ai Twitter si ai celor doua banci au refuzat sa comenteze.

Fondurile ar asigura Twitter capital de lucru suplimentar pentru extindere si pentru achizitii rapide in lunile urmatoare.

In martie 2012, cu doua luni inainte de listare, Facebook a obtinut un imprumut de opt miliarde de dolari. De asemenea, Zynga a primit o linie de finantare de circa un miliard de dolari in august 2011.

Twitter a anuntat in septrembrie ca a depus documente pentru listare la autoritatile de reglementare a pietei financiare americane, fara a preciza cand ar putea avea loc debutul pe bursa.

Citeste si:
Studiu: 1 din 4 romani se imprumuta de bani pana la salariu
Sondaj BestJobs: Unul din...

Surse apropiate situatiei au declarat ca Twitter intentioneaza sa se litsteze pana la sfarsitul anului, in timp ce informatiile financiare detaliate despre companie ar putea fi publicate incepand din octombrie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si