Twitter negociaza cu mai multe banci un imprumut care ar putea ajunge la cateva sute de milioane de dolari, pentru a avea o flexibilitate mai ridicata inaintea listarii la bursa, asteptata pentru acest an, potrivit Financial Times.

Detaliile imprumutului nu sunt inca finalizate.

Twitter ar urma astfel exemplul altor companii, precum Facebook si Zynga, care au luat imprumuturi substantiale inainte de listare pentru a profita de conditiile favorabile, scrie publicatia britanica.

Compania negociaza cu mai multe banci, inclusiv JPMorgan Chase si Morgan Stanley, au declarat surse apropiate situatiei.

Linia de finantare ar putea depasi 500 de milioane de dolari si s-ar putea apropia de un miliard de dolari, a afirmat una dintre surse. O alta sursa a spus ca nu a fost luata inca o decizie asupra sumei, scrie Mediafax.

Reprezentanti ai Twitter si ai celor doua banci au refuzat sa comenteze.

Fondurile ar asigura Twitter capital de lucru suplimentar pentru extindere si pentru achizitii rapide in lunile urmatoare.

In martie 2012, cu doua luni inainte de listare, Facebook a obtinut un imprumut de opt miliarde de dolari. De asemenea, Zynga a primit o linie de finantare de circa un miliard de dolari in august 2011.

Twitter a anuntat in septrembrie ca a depus documente pentru listare la autoritatile de reglementare a pietei financiare americane, fara a preciza cand ar putea avea loc debutul pe bursa.

Surse apropiate situatiei au declarat ca Twitter intentioneaza sa se litsteze pana la sfarsitul anului, in timp ce informatiile financiare detaliate despre companie ar putea fi publicate incepand din octombrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri