In cadrul TechAngels, fondator este Radu Georgescu, cel care a pus bazele Avangate.

“Tranzactii de genul celei de care vorbim se pregatesc din timp. Cred ca unul din motivele de succes este faptul ca Radu a mutat HQ in Sillicon Valley. Daca ne uitam la firmele romanesti de tech vedem ca mai degraba startupurile mai noi au aceasta strategie si pot fi expuse lana elasi gen de succes. Nu stiu cat de curand se va intampla asta insa”, spune, pentru wall-street.ro, Andrei Pitis.

Decizia de achizitie, considera Pitis, a fost luata pe baza faptului ca Avangate este pe locul doi mondial in segmentul lor de piata, dupa DigitalRiver, si faptul ca au crescut accelerat de la an la an in ultima perioada.

“Eficienta operationala, avand R&D in Romania a cantarit de asemenea, cred. Majoritatea companiilor americane se uita la acest fel de a eficientiza costurile de dezvoltare, si cateodata cumpara companii care au deja R&D offshore doar pentru asta”, mai spune investitorul.

Citeste si:

In ceea ce priveste oportunitatile din viitor, el nu ar zice ca Silicon Valley este cu ochii pe noi, mai mult, ci mai degraba ca acum “noi am putea fi mai mult cu ochii pe Silicon Valley. Mai cunosc initiative de a lega Silicon de Romania, insa o astfel de tranzactie poate fi folosita ca exemplu de bune practici si pentru alte firme din industria noastra”, puncteaza Andrei Pitis.

Avangate, companie fondata de omul de afaceri Radu Georgescu si unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata de solutii eCommerce pentru producatori de software, SaaS si servicii cloud, a fost achizitionata de catre Francisco Partners, unul dintre cele mai puternice fonduri de private equity din Statele Unite axate pe tehnologie.

Citeste un interviu in exclusivitate cu seful american al Avangate.