Tranzactia anului intre Avangate si Francisco Partnersva permite companiei fondate de Radu Georgescu sa se extinda prin birouri regionale in zone fierbinti ale Globului, precum America Latina si India. “Racheta Avangate este pe cale sa decoleze si nu am vrea sa ratam acest lucru, sarind pasi importanti”, spune Carl Theobald, CEO Avangate, intr-un scurt interviu exclusiv pentru wall-street.ro.

Pentru a ajuta firmele eforturile inovationale, wall-street.ro organizeaza conferinta "Inovatia in IT&C", editia a treia. Inscrie-te aici pentru a participa la conferinta!

Compania va angaja in urmatorul an cel putin 50 de oameni, majoritatea dintre ei in filiala din Bucuresti. “In prezent avem 150 de angajati la nivel global, anul viitor vom avea cel putin 200. Anul acesta, in 2013, am angajat inca 40 de oameni, 30 dintre ei fiind in Romania”, puncteaza CEO-ul Avangate. Angajatii vor sprijini extinderea globala a companiei dar si noi solutii pentru Software as a Service.

In ceea ce priveste investitia celor de la Francisco Partners, Carl Theobald spune ca Avangate are “o chimie perfecta” cu compania din Silicon Valley. “Discutiile au pornit in urma cu 6 luni, ei au fost cei care ne-au contactat. Inainte de acestea primeam telefoane aproape saptamanal de la investitori interesati de noi. Ne-am oprit insa la Francisco intrucat impartasim aceleasi viziuni”, spune CEO-ul Avangate, aratandu-se absolut incantat de tranzactie.

El spune ca tranzactia a fost una buna pentru toate partile, chiar daca, in unele regiuni ale Globului, criza inca se face simtita. “In SUA asistam la mai multe IPO-uri reusite, la investitii bune in tehnologie. Lucrurile merg din ce in ce mai bine, consider ca am ales foarte bine timingul pentru aceasta tranzactie”, explica el.

“Suntem pe o racheta care decoleaza. Nu as vrea sa pierd aceasta experienta, sarind pasi importanti!”

In ceea ce priveste o potentiala listare pe bursa, Carl Theobald spune ca fondurile primite in urma tranzactiei le vor permite sa planuiasca IPO-ul cu si mai mare grija, pentru a nu face niciun pas gresit. “Gasirea momentului oportun poate reprezenta totul, mai ales in cazul unei listari pe bursa”, puncteaza el. “Nu trebuie sa ne grabim, ne permitem sa fim mai selectivi. Lucrurile se pot schimba si pot aparea noi oportunitati”, spune el.

Intrebat ce anume ar schimba la compania pe care o conduce, directorul executiv spune ca este multumit cu felul in care se desfasoara lucrurile in present. “Suntem pe o racheta care decoleaza. Nu as vrea sa pierd aceasta experienta, sarind pasi importanti!”, spune el. “A concura este distractiv si, mai mult, ii si invingem!”, adauga acesta.

Avangate si-a crescut veniturile cu 70% de la an la an, avand in prezent peste 3.000 de client in 100 de tari. Compania atrage 50-70 de noi clienti, lunar, de la IMM-uri la corporatii. CEO-ul companiei a subliniat ca datele financiare sunt confidentiale.

In 2011, Avangate a primit o investitie de circa 4 mil. de euro de la fondul de investitii 3TS Capital Partners. In urma tranzactiei, acestia din urma au cumparat un pachet minoritar de actiuni.

Avangate a fost infiintata in 2005, ca divizie a Gecad ePayment (actuala PayU) si furnizeaza companiilor de software solutii si servicii pentru a-si comercializa produsele online, precum si pentru a-si administra reteaua de distributie. Fondatorul companiei este omul de afaceri roman Radu Georgescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri