Oricat de multa pasiune ai avea, nu poti sa traiesti fara un salariu bun – este valabil in orice industrie, inclusiv IT. Salariul mediu al unui programator este de circa 1.500 de euro/luna, in Romania, spune Cristian Badea, director de IT la Avangate si omul care a scris prima linie de cod la Avangate, companie vanduta recent catre un fond din Silicon Valley.

In perioada 2004-2008, un programator castiga aproximativ 1.000 de euro net, in prezent acestea crescand la 1.400-1.500 de euro, datorita cresterii cererii de pe piata. “La nivel de salarizare, suntem in trendul pietei. Evident, la proiect pot exista bonusuri, in functie de performante, pe proiect, si asa mai departe”.

Chiar si cu salarii destul de mari comparativ cu alte industrii, au plecat oameni si din cadrul Avangate, desi echipa este, in continuare, foarte solida. “Echipa o construiesti si o ai pe termen lung”.

Mare parte dintre oamenii care au parasit Avangate au plecat in afara tarii, lucru care spune foarte mult despre capacitatea Romaniei de a retine oamenii – pornind de la modul de lucru pana la capacitate financiara, puncteaza Badea.

“Majoritatea oamenilor a plecat in Europa – Danemarca, Olanda, mai putin in SUA”, spune Cristian Badea.

Avangate, companie creata de antreprenorul Radu Georgescu, este in centrul atentiei dupa ce a fost achizitionata de fondul de private equity Francisco Partners din Silicon Valley.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri