Site-ul www.helalsexshop.com ofera inca de pe pagina de start o rubrica pentru barbati si una pentru femei - identificata prin imaginea unei femei care poarta valul islamic -, clar separate, fiecare cu o serie de produse specifice.

Spre deosebire de alte sex shopuri traditionale, acest site nu propune nici jucarii sexuale, nici accesorii, si cu atat mai putin fotografii si inregistrari video sugestive, ci doar prezervative, creme, geluri si uleiuri pentru masaj.

Potrivit promotorilor, acest site contribuie la lupta impotriva prejudecatilor asociate islamului, care este considerat, dupa parerea lor, o religie "opusa sexualitatii".

Citeste si:

"Islamul incurajeaza sexualitatea in anumite circumstante", afirma ei pe acest site, precizand ca "folosirea fiecarui produs pus in vazare este in acord cu islamul".

Aparitia acestui nou site inedit in Turcia a atras atentia pe retelele de socializare si in presa din tara, a carei populatie este in procent de 99% musulmana.

"Trebuie sa vezi in aceasta noutate mai degraba scopuri comerciale decat vointa de a-i educa pe turci in materie sexuala", afirma luni, pe un ton transant, un editorialist al cotidianului liberal Radikal.