Membrii CSAT au luat in discutie, joi, evolutiile de securitate din flancul estic al NATO, dar si "riscul escaladarii situatiei" din zona sudica a Aliantei, potrivit unui comunicat al Presedintiei, care precizeaza ca s-a reluat in sedinta CSAT si tema defrisarilor ilegale.

Potrivit comunicatului Administratiei prezidentiale, "membrii Consiliului au analizat evolutiile de securitate din proximitatea flancului estic al NATO, impactul regional si consecintele pentru Romania ale acestor evolutii", precum si "preocuparile mai ample la nivel aliat fata de riscul escaladarii situatiei" din zona de sud a Aliantei Nord-Atlantice. Potrivit unor surse, membrii CSAT au discutat concret despre situatia din Ucraina si Turcia, dar si cea din nordul Africii, scrie Mediafax.

De asemenea, in sedinta CSAT au fost analizate riscurile si vulnerabilitatile la adresa patrimoniului forestier national "determinate de defrisarile ilegale", fapt ce are un impact major asupra mediului de afaceri si asupra bugetului consolidar al Romaniei. Situatia defrisarilor ilegale a mai fost pe agenda CSAT, in sedinta din 9 mai, in contextul in care presedintele ceruse Parlamentului reexaminarea Codului Silvic.

La sedinta CSAT de joi au participat vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, directorul SRI, Eduard Hellvig, directorul SIE, Mihai-Razvan Ungureanu, seful Statului Major General, Nicolae Ciuca, consilierul prezidential pentru securitate nationala, Ion Oprisor, precum si secretarul CSAT, Mihai Somordolea. Sedinta a fost prezidata de presedintele Klaus Iohannis. Au lipsit, astfel, de la reuniune premierul Victor Ponta, aflat in concediu, precum si ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, si ministrul Economiei, Mihai Tudose.

O reuniune NATO convocata de Turcia a avut loc marti dupa-amiaza la Bruxelles. NATO si-a manifestat "solidaritatea" cu statul turc fata de amenintarea islamista si a subliniat importanta unitatii organizatiei in acest context, dupa cum a declarat secretarul general al aliantei, Jens Stoltenberg, informeaza site-ul publicatiei El Pais.
Jens Stoltenberg a facut aceste afirmatii in cadrul reuniunii ambasadorilor celor 28 de tari membre, eveniment organizat pentru evaluarea situatiei critice de la frontiera turca, provocata de avansarea gruparii Stat Islamic.
Summitul de urgenta a fost organizat la cererea Turciei, care recent a bombardat organizatia terorista SI in nordul Siriei ca raspuns la atacurile pe teritoriul sau.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri