Executivul se reuneste, vineri, intr-o noua sedinta de guvern, probabil ultima din 2018, pe ordinea de zi anuntata fiind trecute un proiect de lege si mai multe proiecte de hotarari, insa nu si proiectul bugetului de stat pentru anul 2019. Sedinta este programata sa inceapa la ora 13:00, in conditiile in care la ora 12:00 este programata sedinta CSAT.

Pe ordinea de zi transmisa de Guvern apare un proiect de lege pentru acceptarea Deciziei Consiliului (EU, Euratom) 2018/994, adoptata la Bruxelles, la 13 iulie 2018, de modificare a Actului privind alegerea membrilor Parlamentului European prin vot universal direct, anexat la Decizia 76/787/CECO, CEE, Euratom a Consiliului din 20 septembrie 2018, noteaza Digi24.

De asemenea, mai sunt cateva proiecte de hotarari, intre care una vizand inventarul pentru un imobil administrat de Ministerul Afacerilor Interne - Unitatea Militara 0854 Falticeni, una privind darea in administrarea Ministerului Afacerilor Interne - Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" al judetului Braila a unui imobil trecut in proprietatea publica a statului si una privind trecerea unei constructii aflate in administrarea Ministerului Afacerilor Interne - Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Mihail Grigore Sturza" al judetului Iasi, din domeniul public al statului in domeniul privat al acestuia, in vederea scoaterii din functiune, casarii si valorificarii.

Proiectele de acte normative si documentele de politici publice incluse pe agenda pot suferi unele modificari in urma dezbaterilor din cadrul sedintei, mentioneaza Guvernul.

Proiectul bugetului de stat pentru anul 2019 inca nu a fost adoptat de Guvern pentru a fi trimis Parlamentului.

Ce se va discuta la CSAT

Potrivit Administratiei Prezidentiale, in cadrul reuniunii vor fi analizate solicitarile ministrului Apararii Nationale, Gabriel Les, referitoare la ocuparea unor posturi in conducerea Armatei.

Pe 19 decembrie, ministrul Apararii Nationale, Gabriel Les, anunta ca nu va prelungi mandatul lui Nicolae Ciuca la sefia Statului Major al Apararii.

"Nu voi prelungi acest mandat. Legea prevede un mandat de patru ani de zile, cu posibilitatea prelungirii acestui mandat. Din ceea ce m-am uitat in arhivele Ministerului Apararii Nationale, a fost o singura situatie in care s-a prelungit mandatul unui fost sef al Statului Major al Apararii, Statul Major General cum era pe atunci, si am dorit sa mentin aceeasi cutuma. (...) Stiu ce a facut pentru Armata Romaniei si ce poate sa faca. (...) Mandatul se incheie in 31 decembrie", declara Les, la Antena 3.

El mentiona ca documentele au fost transmise Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

Ultima sedinta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii a avut loc pe data de 19 decembrie. Atunci CSAT a aprobat proiectul de buget pentru domeniul securitatii nationale si Planul de inzestrare al Armatei 2019 - 2028. Tot atunci, presedintele Iohannis anunta ca un numar de 1.902 de militari romani vor participa anul viitor la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman, cu 127 mai mult decat in 2018. De asemenea, CSAT a aprobat in sedinta respectiva Conceptul de constituire pe teritoriul Romaniei a Comandamentului Corpului Multinational de Sud-Est.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri