Rectificarea bugetara va fi discutata si adoptata in sedinta de Guvern de miercuri, potrivit ministrului Finantelor Publice, Eugen Teodorovici. Acesta a reiterat ca rectificarea nu este conditionata de un aviz pozitiv din partea CSAT si ca va merge mai departe in cazul in care rectificarea va fi blocata in sedinta de azi.

"Maine este programata o sedinta de Guvern, cred ca la ora 13:00, daca nu insel, in cadrul careia vom discuta si vom adopta rectificarea bugetara", a spus Teodorovici, scrie Agerpres.

Acesta a subliniat ca sunt mai multe modificari intervenite fata de proiectul publicat pe site-ul ministerului pe 6 august, fiind alocate sume importante pentru Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

"Acel document, fiind unul indicativ, sunt mai multe modificari intervenite de la punctul in care am postat pe site prima varianta a rectificarii. Atunci era un document indicativ, de atunci au mai fost discutii cu mai multe institutii publice, s-au alocat sume importante pentru Ministerul Dezvoltarii pentru investitii la nivel local. Am spus foarte clar ca la Ministerul Finantelor nu o sa gaseasca usi inchis atunci cand cineva doreste bani de investitii", a precizat ministrul.

El mai spus ca au fost prevazute venituri in plus la buget "din asumarea" Agentiei Nationale de Administrare Fiscala ca pana la finalul acestui an isi va respecta "pana la leu" planul pe 2018.

Iohannis: Guvernul forteaza...
Citeste si: Iohannis "condamna ferm" adoptarea rectificarii bugetare, fara aviz

"Acolo, in prima parte a anului, a fost o executie pe anumite zone mai mica decat cea planificata. Per total, planul a fost depasit, dar am insistat foarte mult ca ANAF sa isi respecte obligatiile, in special pe partea de TVA, accize, taxe vamale. Pe zona de transfer de contributii a fost un plus mai mare decat ne-am asteptat pe acest an si de acolo vine si depasirea de planului la sapte luni", a explicat Teodorovici.

Ministrul Finantelor a reiterat ca rectificarea nu este conditionata de un aviz pozitiv din partea CSAT.

"La CSAT deciziile se iau pe baza de consens, dar in final, momentul rectificarii nu poate fi conditionat de un aviz pozitiv din partea CSAT. Eu sunt convins ca la discutia de azi (marti n.r), de la ora 13.00, de la CSAT lucrurile se vor clarifica si cine mai are nevoie de argumente in plus le vom oferi acolo, pentru ca de asta ne intalnim si va fi un consens pe o decizie privind bugetele structurilor care sunt membre in CSAT", a mai afirmat seful de la Finante.

Intrebat daca se va merge mai departe cu rectificarea in cazul in care va blocata in CSAT, Teodorovici a raspuns "categoric da".

Guvernul a aprobat...
Citeste si: Guvernul a adoptat azi rectificarea bugetara

Conform proiectului de rectificare publicat luni pe site-ul MFP, veniturile bugetului general consolidat se majoreaza, pe sold, cu suma de 8,819 miliarde de lei, in timp ce cheltuielile cresc cu 9,926 miliarde de lei.

Varianta anterioara a proiectului de rectificare, publicata pe 6 august, prevedea ca veniturile bugetului general consolidat se majoreaza, pe sold, cu suma de 5,99 miliarde lei si cheltuielile cu aproximativ 7,097 miliarde lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Ordonanta cu privire la rectificarea bugetara, publicata in MO