De altfel, popularitatea retelei in randul tinerilor a fost in scadere continua, multi plangandu-se ca a devenit mai degraba “o greutate sociala” din cauza inclinatiei catre postarile “plangacioase”, fotografii nerelevante si tendinta spre dramatizare. Doar 23% dintre adolescenti considera ca Facebook ramane cel mai important site, in scadere puternica de la 42% in urma cu un an, conform sondajului Piper Jaffray.

Facebook este la egalitate cu Instagram, Twitter iesind pe primul loc.

Studiul a luat in calcul raspunsurile a 8.650 de adolescenti si nu arata deloc bine pentru Facebook. Cu toate acestea, adolescentii inca sunt prezenti pe retea. Astfel, un sfert dintre respondenti folosesc Twitter, 94% au profile Facebook si 11% au conturi Instagram, conform unui raport al Pew.

Citeste si:

Apoi, nu trebuie omis faptul ca Facebook detine Instagram.

Alte servicii, nespecificate clar de raport, sunt in crestere de asemenea, si aici merita mentionat Vine, serviciu al Twitter, si Snapchat.

Facebook, candva gigant de necontestat, incepe “sa fie maruntit” de mai multe servicii mai mici dar nisate. Ramane de vazut daca aceasta tendinta se va vedea in viitorul apropiat si mediu si in Romania dar, daca istoria ne invata ceva, romanii au fost rapizi in a adopta tendintele din SUA si din Europa de Vest. Cu toate acestea, Romania este o tara atipica, Twitter avand inca un numar mic de utilizatori.