Protestatarii ce au iesit in strada dar si cei ce protesteaza impotriva proiectului de la Rosia Montana au format grupuri bine organizate pe Facebook si trimit constant mesaje pe Twitter, atat de la proteste, de pe terminale mobile, cat si din confortul caselor.

Dupa cum era de asteptat, mesajele pro Rosia Montana “au fost inghitite” in avalansa de mesaje anti politicieni, anti guvern, anti decizii luate pripite.

Razvan Exarhu, blogger cunoscut in .ro, subliniaza pe Twitter ceea ce a remarcat si Wall-Street.ro in editorialul "Tu ce ai face daca ai gasi aur in curtea casei?", si anume presa partinitoare si impartita – “Pentru televiziunile din Romania, blocarea Bd. Elisabeta nu e #breakingnews. Cam ca pe vremea lui Nastase…”.

(sursa foto)

Fotografiile au facut inconjurul Internetului, tehnologia actuala permitand incarcarea lor la secunde distanta atat pe Facebook cat si pe Twitter, clipuri de scurta durata fiind uploadate si pe YouTube. Mai jos, cateva dintre cele mai comentate poze de pe retele sociale.

Protestatarii scot in evidenta articole din presa internationala care au legatura, chiar si indirect, cu ceea ce se poate intampla daca proiectul Rosia Montana primeste girul Parlamentului. Unii protestatari au promovat, atat pe Twitter cat si pe Facebook un articol din The Telegraph care arata cum un oras din Alpi a zis nu sumei de 1,2 miliarde de dolari generabili din exploatarea zacamintelor de minereuri, pentru a evita distrugerea mediului.

Per total, vehementa cu care protestatarii si, in minoritate, sustinatorii proiectului de la Rosia Montana si-au spus punctul de vedere a dus hashtag-ul #RosiaMontana in top trei cele mai folosite in perioada aceasta, pe Twitter, in Romania, nota utilizatorul Titus Capilnean.

Protestatarii se folosesc de asemenea si de alte instrumente pentru a protesta - unul dintre ele este lansare de petitii. Una dintre cele mai promovate, care a atras in doar cateva zile peste 23.000 de semnaturi, este aceasta.

Pe Facebook s-a pus accent in special pe fotografii, unele direct de pe strada, altele transmitand mesaje (mai mult sau mai putin decente) catre guvernanti. In galeria foto puteti vizualiza o serie dintre cele mai comentate fotografii/creatii, cu link-urile aferente. Parte dintre acestea pot fi vizualizate pe hashtag-ul #rosiamontana, pe Facebook.

Considerati ca retelele sociale reprezinta o sursa principala prin care protestatarii se pot auzi sau aceasta va fi ignorata de guvernanti? wall-street.ro va incurajeaza sa comentati.

A inceput scoala: in ce fel...
Citeste si: A inceput scoala: in ce fel este periculoasa tehnologia pentru copii?