Site-ul http://www.elections2014.eu/ este disponibil in toate cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene si prezinta, pe scurt, toate partidele politice din Parlamentul European şi modul lor de finantare.

Totodata, sunt prezentati toti europarlamentarii europeni, cu linkuri catre blogurile lor, pagini de Facebook si conturi de Twitter.

Fiecare tara europeana are o scurta descriere si cateva date grupare pe patru capitole: economie si tehnologie, locuri de munca si educatie, mediu si energie si societate.

La capitolul economie şi tehnologie apar date privind PIB-ul, numarul IMM-urilor, gospodarii cu acces la Internet, numarul utilizatorilor de Facebook, suma provenita din impozitul pe veniturile persoanelor fizice sau impozitul pe veniturile intreprinderilor. La capitolul societate sunt trecute, printre altele, divorturile şi casatoriile - la nivelul anului 2011 - si casatoriile sau uniunile civile intre persoane de acelasi sex.

Citeste si:

Europenii se mai pot informa despre activitatea şi domeniile de competenta ale Parlamentului European, rolul Uniunii Europene in lume şi principalele teme de interes in spatiul comunitar: locuri de munca, somaj, cheltuirea banilor europeni, libertati civile, mediu, sanatate, agricultura, drepturile consumatorilor şi ale lucratorilor, reforma economica si financiara.

Site-ul are si o sectiune multimedia destinata jurnaliştilor. Dosarul prezinta rolul si puterile Parlamentului, precum şi informatii despre activitatea deputatilor europeni pe parcursul recentei legislaturi si alte informatii.

Fiecare stat membru are propriile legi electorale şi decide data la care cetatenii sai se vor prezenta la vot, in timpul perioadei de patru zile dedicate alegerilor: 22 - 25 mai 2014. Alegatorii romani se vor prezenta la urne la data de 25 mai pentru a-i alege pe cei 32 de deputati romani in Parlamentul European, fata de 33 in actuala legislatura. Rezultatele din toate cele 28 de state membre vor fi anuntate in seara zilei de duminica, 25 mai.