Iron Maiden foloseste pirateria online pentru a-si creste vanzarile de bilete

Trupa rock Iron Maiden se foloseste de pirateria online pentru a-si creste vanzarile de bilete la concertele sale, informeaza billboard.com, preluat de Mediafax.

In timp ce multi artisti lupta cu toate fortele contra pirateriei online, trupa britanica se foloseste de aceasta practica pentru a-si creste vanzarile de bilete.

Astfel, Iron Maiden s-a asociat cu compania Musicmetric, specializata in analizele online, pentru a determina regiunile geografice in care piesele trupei inregistreaza cele mai inalte niveluri de piraterie. Dupa identificarea acelor zone geografice, trupa britanica isi programeaza concerte in acele teritorii.

Potrivit The Guardian, desi compania Musicmetric este specializata in multiple aspecte ale business-ului analitic, unul dintre serviciile sale monitorizeaza traficul de pe reteaua BitTorrent.

In urma acestui parteneriat, Iron Maiden a aflat ca, pe langa pietele sale majore - Marea Britanie si Statele Unite -, un trafic ridicat de piraterie online cu piesele trupei se inregistreaza in America de Sud. Totodata, mare parte dintre fanii de pe Twitter ai formatiei britanice provin de pe acelasi continent.

Citeste si:
Povestea omului care este star rock, antreprenor, pilot si speaker
Povestea omului care este...

"Datele BitTorrent despre Iron Maiden sugereaza ca in Brazilia exista un numar urias de fani - si, tinand cont de faptul ca Brazilia este una dintre cele mai mari natiuni din lume pasionate de partajarea de fisiere online, acest aspect reprezinta un indicator puternic al popularitatii trupei", a spus Gregors Mead, CEO si cofondator al companiei Musicmetric.

Din acest motiv, Iron Maiden si-a concentrat concertele din turneele sale mondiale pe acest continent, in ultimii ani, reusind sa isi creasca considerabil biletele vandute la concerte, dar si popularitatea pe retelele de socializare.

Intrucat vanzarile de albume continua sa scada pe plan mondial, Musicmetric ar putea deveni in curand un partener formidabil de eficient pentru numeroase trupe, pentru ca poate sa determine "punctele slabe" si "punctele puternice" - in privinta simpatiei de care se bucura o trupa - de pe Glob, stimuland astfel vanzarile de bilete la concertele sustinute de acele formatii.

Iron Maiden a lansat de-a lungul carierei 15 albume, vandute in aproximativ 90 de milioane de exemplare. Hituri precum "The Number of the Beast", "Hallowed Be Thy Name", "The Trooper", "Flight of Icarus", "Where Eagles Dare", "To Tame A Land", "Wasted Years", "Bring Your Daughter... to the Slaughter", "Afraid to Shoot Strangers", "Wasting Love" au transformat Iron Maiden intr-una dintre cele mai longevive si influente trupe de heavy metal din intreaga lume. Grupul este format din Steve Harris, Bruce Dickinson, Dave Murray, Adrian Smith, Janick Gers si Nicko McBrain.

Citeste si:
Cele mai neinspirate 25 de parole utilizate pe Internet in 2018
Cele mai neinspirate 25 de...

Iron Maiden a concertat in Romania, la Bucuresti, in 2008, la Cluj-Napoca, in 2010, si din nou la Bucuresti, in 2013.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Citește și
Untold, Neversea și celelalte festivaluri, anulate. Ce se întâmplă cu biletele
Setari Cookie-uri