Trupa rock Iron Maiden se foloseste de pirateria online pentru a-si creste vanzarile de bilete la concertele sale, informeaza billboard.com, preluat de Mediafax.

In timp ce multi artisti lupta cu toate fortele contra pirateriei online, trupa britanica se foloseste de aceasta practica pentru a-si creste vanzarile de bilete.

Astfel, Iron Maiden s-a asociat cu compania Musicmetric, specializata in analizele online, pentru a determina regiunile geografice in care piesele trupei inregistreaza cele mai inalte niveluri de piraterie. Dupa identificarea acelor zone geografice, trupa britanica isi programeaza concerte in acele teritorii.

Potrivit The Guardian, desi compania Musicmetric este specializata in multiple aspecte ale business-ului analitic, unul dintre serviciile sale monitorizeaza traficul de pe reteaua BitTorrent.

In urma acestui parteneriat, Iron Maiden a aflat ca, pe langa pietele sale majore - Marea Britanie si Statele Unite -, un trafic ridicat de piraterie online cu piesele trupei se inregistreaza in America de Sud. Totodata, mare parte dintre fanii de pe Twitter ai formatiei britanice provin de pe acelasi continent.

"Datele BitTorrent despre Iron Maiden sugereaza ca in Brazilia exista un numar urias de fani - si, tinand cont de faptul ca Brazilia este una dintre cele mai mari natiuni din lume pasionate de partajarea de fisiere online, acest aspect reprezinta un indicator puternic al popularitatii trupei", a spus Gregors Mead, CEO si cofondator al companiei Musicmetric.

Din acest motiv, Iron Maiden si-a concentrat concertele din turneele sale mondiale pe acest continent, in ultimii ani, reusind sa isi creasca considerabil biletele vandute la concerte, dar si popularitatea pe retelele de socializare.

Intrucat vanzarile de albume continua sa scada pe plan mondial, Musicmetric ar putea deveni in curand un partener formidabil de eficient pentru numeroase trupe, pentru ca poate sa determine "punctele slabe" si "punctele puternice" - in privinta simpatiei de care se bucura o trupa - de pe Glob, stimuland astfel vanzarile de bilete la concertele sustinute de acele formatii.

Iron Maiden a lansat de-a lungul carierei 15 albume, vandute in aproximativ 90 de milioane de exemplare. Hituri precum "The Number of the Beast", "Hallowed Be Thy Name", "The Trooper", "Flight of Icarus", "Where Eagles Dare", "To Tame A Land", "Wasted Years", "Bring Your Daughter... to the Slaughter", "Afraid to Shoot Strangers", "Wasting Love" au transformat Iron Maiden intr-una dintre cele mai longevive si influente trupe de heavy metal din intreaga lume. Grupul este format din Steve Harris, Bruce Dickinson, Dave Murray, Adrian Smith, Janick Gers si Nicko McBrain.

Iron Maiden a concertat in Romania, la Bucuresti, in 2008, la Cluj-Napoca, in 2010, si din nou la Bucuresti, in 2013.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri