Concertul este organizat de East European Events, Marcel Avram si D&D East Entertainment. Biletele vor fi puse in vanzare marti, la ora 10.00, si vor fi disponibile prin reteaua Eventim - in magazinele Orange si Vodafone, in magazinele Domo, in librariile Humanitas si Carturesti si online, pe www.eventim.ro, relateaza Mediafax.

Concertul face parte din turneul "Maiden England" si marcheaza al treilea capitol din istoria Iron Maiden, o calatorie care a inceput in 2004, cu DVD-ul "The Early Days" si continuata, in 2005, cu turneul "Early Days". Partea a doua a urmat in 2008, cu DVD-ul "Live After Death" si cu imbarcarea trupei in noul turneu care a daramat frontierele "Somewhere Back In Time World Tour 2008/9", timp in care au concertat in fata a peste doua milioane de fani din aproape 40 de tari, pe cinci continente, calatorind cu aparatul lor personalizat Boeing 757 "Ed Force One", pilotat de solistul trupei, Bruce Dickinson, avion acoperit in intregime cu imaginea DVD-ului "Flight 666".

Actualul turneu "Maiden England" va reproduce spectacolul de scena din turneul care a avut loc in 1988, "Seventh Son", si in care trupa va interpreta multe piese din legendara serie de concerte, precum si din show-ul video VHS din 1989, intitulat "Maiden England", care imprumuta numele acestui turneu si care va fi lansat in premiera pe DVD pe 23 martie.

Bruce Dickinson spune: "Suntem incantati sa aducem acest turneu fanilor nostri din Romania. Multumita tehnologiei moderne, am fost in masura sa actualizam si sa imbunatatim productia originala din 1988 pentru «Maiden England» si vom aduce cu noi un impresionant si nou spectacol de lumini, aranjament de scena, diferite intruchipari ale lui Eddie, precum si o multime de efecte pirotehnice si tot felul de astfel de lucruri captivante pentru fani".

La randul lui, Steve Harris spune: "Stim cat de populara este istoria turneelor Iron Maiden in randul fanilor de toate varstele, de aceea vom aduce cu noi productia completa pe care am folosit-o in turneul de anul trecut din America de Nord. Ne-am distrat de minune cu set list-ul (http://www.ironmaiden.com/setlist.html), deoarece am cantat piese pe care nu le mai interpretasem de foarte multa vreme, cum ar fi: «Seventh Son», «The Prisoner» si «Afraid To Shoot Strangers», precum si favoritele fanilor «The Trooper», «Aces High», «The Clairvoyant», «The Number Of The Beast», «Wasted Years» si «Run To The Hills». Partea de inceput a turneului a fost atat de distractiva pentru intreaga trupa, incat asteptam cu nerabdare sa aducem intregul spectacol fanilor din Europa".

Iron Maiden a lansat de-a lungul carierei nu mai putin de 15 albume, vandute in aproximativ 90 de milioane de exemplare. Hituri precum "The Number of the Beast", "Hallowed Be Thy Name", "The Trooper", "Flight of Icarus", "Where Eagles Dare", "To Tame A Land", "Wasted Years", "Bring Your Daughter... to the Slaughter", "Afraid to Shoot Strangers", "Wasting Love" au transformat Iron Maiden intr-una dintre cele mai longevive si influente trupe de heavy metal din intreaga lume. Grupul este format din Steve Harris, Bruce Dickinson, Dave Murray, Adrian Smith, Janick Gers si Nicko McBrain.

Citeste si:

In 2006, Iron Maiden a lansat albumul "A Matter of Life and Death", material care a atins primele pozitii in topurile din 40 tari. Albumul a fost promovat prin turneul "A Matter Of Life and Death World Tour", care a cuprins 28 de concerte in Europa. Turneul de promovare a albumului "The Final Frontier" a debutat in iunie 2012, cu o serie de show-uri in America de Nord.

Iron Maiden a concertat in Romania, la Bucuresti, in 2008, si la Cluj-Napoca, in 2010.

Anthrax este o trupa americana de heavy metal infiintata la New York in 1981, devenita ulterior una dintre cele mai populare formatii de pe scena thrash metal-ului anilor '80. Dupa ce acest curent a castigat o popularitate tot mai mare, la mijlocul anilor '80, Anthrax a fost inclusa in "The Big Four" (Cei patru mari), grupul celor mai celebre formatii ale acestui curent muzical, alaturi de Metallica, Megadeth si Slayer.

De altfel, in aceasta formula "The Big Four", Anthrax a concertat la Bucuresti la editia din 2010 a Sonisphere Festival.

Sursa foto: ironmaiden.com