Pentru a scana usor optiunile pe care le ai in termeni de concerte in aceasta vara, iata mai jos o lista a celor mai importante evenimente muzicale din urmatoarea perioada.

Spre sfarsitul lunii iunie vom avea parte de un prim festival in aer liber, desfasurat in Piata George Enescu din Capitala: Bucharest Music Film Festival 2013 (21 - 30 iunie), care ne-a pregatit mai multe seri de muzica clasica.

Tot de pe 21 iunie incepe si editia 2013 a Backyard Weekend (21 - 23 iunie), care ii readuce in Romania pe francezii de la Nouvelle Vague, pe langa artisti ca Pillow Talk (Marea Britanie) sau Dub FX (DJ si performer australian).

Pe 23 iunie, Patricia Kaas revine in concert la Bucuresti, care isi promoveaza cel mai nou album - Patricia Chante Piaf - dedicat lui Edith Piaf. Pe 25 iunie, Sala Palatului va fi locul de dezlantuire a energiilor latino - pentru ca atunci are loc primul concert din Romania sustinut de cei de la Buena Vista Social Club in formula completa.

Unul dintre cele mai asteptate concerte ale acestei perioade va incheia luna iunie - este vorba de concertul Dianei Krall (30 iunie), al doilea de la Bucuresti. Ultimul album semnat Diana Krall, Glad Rag Doll, va putea fi ascultat live cu aceasta ocazie.

La inceput de iulie, Piata George Enescu va fi umpluta din nou de publicul meloman: incepe festivalul international ArCuB Live Open Air 2013 (3 - 7 iulie). Artisti de jazz si blues din Olanda, Statele Unite, Germania sau Polonia vor veni special la Bucuresti pentru acest eveniment. Intre 5 si 7 iulie va avea loc a saptea editie a B'ESTFEST Summer Camp, unde, pe langa trupa Texas, nu prea avem ce artisti sa remarcam.

Citeste si:

Fanii genurilor rock si metal vor trebui sa astepte pana pe 24 iulie ca sa ii asculte live la Bucuresti pe cei de la Iron Maiden, Anthrax si Voodoo Six, pentru ca peste cateva zile sa inceapa la Romexpo festivalul Rock The City 2013 (27 - 28 iulie). Rammstein, Bullet For My Valentine si Trivium sunt printre invitatii acestei editii.

Al patrulea concert Sting in Romania va avea loc pe 30 iulie; interpretand un repertoriu greatest hits, Sting va concerta alaturi de vechii lui colegi de trupa. In deschiderea concertului vor urca pe scena Mike & The Mechanics si James Walsh.

La inceputul lunii august vom putea asculta live pentru a doua oara la Bucuresti vocea cantaretului britanic Joe Cocker (4 august). Concertul, care face parte din turneul de promovare a albumului Fire It Up, va avea loc tot la Romexpo.

Un ultim eveniment al verii 2013 dedicat publicului "alternativ" e programat pe 10 si 11 august: e vorba de festivalul Summer Well, al carui line up ii include pe The XX, Suede, The Vaccines sau The 1975.

Sfarsitul verii vine cu spectacolul Roger Waters - The Wall Live, al treilea turneu al anului trecut la nivel mondial din punctul de vedere al succesului comercial, conform Billboard. Un spectacol vizual gandit in jurul albumului omonim semnat Pink Floyd, The Wall va fi pus in scena in Piata Constitutiei pe 28 august.

Sursa foto: captura postmodern.ro