Cand vine vorba de festivaluri de muzica, ne gandim instant la Untold, Electric Castle, Summer Well sau ARTmania. Dar industria festivaliera din Romania s-a dezvoltat impresionant de mult in ultimii ani asa ca in prezent am ajuns sa avem zeci de festivaluri de muzica. Iata mai jos cele mai mari festivaluri unde poti merge vara asta sa te distrezi.

O sa incepem cu inceputul si vor trece in lista marile festivaluri. Dar ai rabdare, mai incolo vei descoperi festivaluri de muzica mai micute, dar cu concepte faine, care sunt fix ce trebuie pentru aceasta vara.

Neversea

Scriem despre festivalul de la malul Marii in timp ce se desfasoara. Neversea tine pana pe 7 iulie si are loc in Constanta, pe plaja Neversea. Headlinerii celei de-a treia editie sunt Afrojack, ATB, G-Eazy, Jessie J, DJ Snake, Danny Avila, Gianluca Vacchi, Kadebostany, Lucas & Steve, Mahmut Orhan si multii altii, peste 200 de artisti urcand pe scenele Neversea in cele 4 zile de festival.

Mai gasesti bilete disponibile la pretul de 549 lei + taxe, de la 250 lei + taxe pentru o singura zi de festival, la 900 lei + taxe pentru acces VIP sau de la 275 lei + taxe pentru acces VIP pentru o zi. Detalii despre program, aici.

festivaluri de muzica la care sa mergi

Sursa foto: Neversea FB

Untold

Este cel mai cunoscut si cel mai mare festival de muzica din Romania. E imposibil sa nu fi auzit de el si a castigat mai multe premii internationale. Anul acesta implineste 5 ani de cand a pus Romania pe harta festivalera internationala. Cea de-a cincea editie a festivalului Untold are loc in acest an intre 1 si 4 august, in Cluj, si aduce artisti precum Robbie Williams, Martin Garrix, Bastille, Armin Van Buuren, 3 Are Legend, Busta Rhymes, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, Don Diblo, Fedde Le Grand, Oscar and the Wolf, Love To si multi altii.

Mai gasesti bilete disponibile la pretul de 169 euro + taxe, de la 57 euro lei + taxe pentru o singura zi de festival, la 339 euro + taxe pentru acces VIP sau de la 169 euro + taxe pentru acces VIP pentru o zi. Mai multe detalii gasesti aici.

Electric Castle

Electric Castle este cel mai electric/eclectic festival romanesc, ce se desfasoara anual intr-un decor de poveste, domeniul Castelului Banffy, din Cluj. Are loc in acest an intre 17 si 21 iulie si, daca ne intrebi pe noi, are cel mai impresionant line-up din istoria festivalului, dar si prin comparatie cu celelalte festivaluri din Romania, care include artisti precum Limp Biskit, Florence + The Machine, 30 Seconds to Mars si Bring Me the Horizon, Nils Frahm, Chvrches, Sigma, Zomboy, Zeds Dead si Infected Mushroom si multii altii.

Daca vrei sa mergi la Electric Castle mai gasesti bilete la pretul de 599 lei pentru acces general, la 719 lei pentru acces in festival si in camping, 899 lei pentru premium pass, 1019 premium pass si regular camping. Gasesti aici mai multe informatii.

festivaluri la care sa mergi vara astaSursa foto: Electric Castle FB

Summer Well

Summer Well, "festivalul bucurestenilor", ajunge in acest an la cea de-a 9-a editie. Are loc pe domeniul Stirbey, din Buftea, in weekendul 10-11 august. La Summer Well 2019 vor veni: The 1975, The National, Jungle, Razorlight, Pale Wales, Maribou State, Tender, Black Honey, Red Rum Club, Zola Blood si altii.

Pentru cele doua zile de festival pretul biletului este de 295 lei + 6 % taxe de booking, iar biletele pentru o singura zi costa 245 lei + 6% taxe de booking. Summer Well debuteaza si in acest an cu un Night Picnic, ce are loc vineri, pe 9 august, si unde vor concerta Son Lux si Bucharest Symphony Orchestra, iar biletul de acces pentru vineri costa 115 lei + 6% taxe de booking. Gasesti aici mai multe informatii despre line-up, program si posibilitati de camping.

Artmania

Cel mai longeviv festival rock din Romania, ARTMania revine si in acest an, in Piata Mare din Sibiu, in perioada 26-27 iulie. Dream Theater, Opeth, Madrugada, Wardruna, Architects, Alcest, Fjort, Mobius sunt artistii ce vor concerta in cele doua zile ale festivalului.

Daca vrei sa ajungi la ARTmania, gasesti bilete la pretul de 320 lei pentru ambele zile sau 260 lei pentru o singura zi de festival. Aici gasesti mai multe informatii despre festivalul ARTmania.

Awake

Festivalul de tip boutique Awake, primul si singurul de acest fel din Romania, revine cu a treia editie in acest an, in perioada 15-18 august, la Castelul Teleki din Transilvania, Gornesti, Mures. Awake propune un mix eclectic de genuri muzicale (drum & bass si electro, punk, indie, rock) si un blend de artisti internationali si locali. Printre acestia, amintim: PussyRiot, Joycut, Netsky, Enter Shikari, Dirtyphonics LIIVE, Lady Leshurr, De Staat, Triggerfinger, AJ Tracey, Coma, Blahalouisiana, Moonlight Breakfast, MÖRK, The Mono Jacks, Michael Schack #DJDrummer, Grimus si altii.

Gasesti bilete la Awake la 188 lei, 215 lei (camping inclus), 233 lei ( transportul inclus) sau 260 lei (camping + transport). Aici poti afla mai multe detalii.

festivaluri la care sa mergi vara astaSursa foto: AWAKE FB

Fall in love

Fall in love este un festival nou, prima editie avand loc pe 31 august - 1 septembrie, la Palatul Mogosoaia, din Bucuresti. Liam Gallagher, Disclosure DJ Set, Kaiser Chiefs, Kovacs, Suie Paparude, The Mono Jacks, Jurjak si Firma sunt printre artistii primei editii. Biletele la Fall in Love costa 129 lei, dar urmeaza sa se scumpeasca. Gasesti aici alte detalii.

Custom Resita Festival

Prima editie a Custom Resita Festival a inceput ieri si tine pana pe 7 iulie, la Poiana Golului, un platou panoramic deasupra Resitei. Festivalul de rock aduce artisti precum The Rasmus, John Newman, Doro, U.D.O, Massive Wagons, Gandul Matei, Rockabella, Celelalte Cuvinte, Byron, Altar, Alternosfera, Camera 101 si altii.

Biletele pentru 3 zile de festival costa 250 lei, iar pentru o singura zi costul este de 100 lei. Aici poti afla mai multe despre Custom Resita Festival.

Waha Festival

Festivalul de muzica electronica, psy, tehno si ambientala Waha a ajuns in acest an la cea de-a opta editie. Are loc intre 11 si 15 iulie in satul Batanii Mari din Covasna. La Waha nu te duci doar pentru line-up, ci si pentru experienta propusa de festival, acea de reconectare cu natura si cu sine. Cele cinci scene aduna artisti precum Ada Kaleh, Alexandra, Praslea, Rhadoo, Whoann, Ankur, E-Mantra si multi, multi altii. Ii gasesti aici. Iar daca vrei bilete, trebuie sa scoti din buzunar 565 lei, dar in acest pret ai inclus si camping.

festivaluri care sa mergi vara astaSursa foto: Cristina Venefict/ Waha Festival FB

Afterhills

Festivalul de muzica de la Iasi, aflat la a treia editie, si-a schimbat in acest an data, locatia si structura de desfasurare. Astfel, editia din acest an a Afterhills se va desfasura pe parcursul a doua weekenduri, la sfarsitul lunii august: AH #dici, 23 - 25 August, este weekend-ul dedicat tinerilor iubitori de trap, EDM si trance, iar AH #dicinu, 30 - 1 Septembrie, este weekend-ul in care vor performa artisti si trupe live, intr-o atmosfera chill, conturata de voie buna, workshop-uri si arte vizuale. Editia 2019 se va desfasura langa padurea Dobrovat, aflata la 20 km de Iasi.

Headlinerii primului weekend Afterhills 2019 sunt: Don Diablo, Rita Ora, Quintino, R3HAB, Sam Feldt (Live), CTC, Nane. Headlinerii celui de-al doilea weekend Afterhills 2019 sunt: Faithless DJ Set, Fedde Le Grand, Gareth Emery, GusGus, Hugo Kant, Morcheeba, IPHAZE, Subcarpati, Suie Paparude.

Gasesti bilete la pretul de 480 lei pentru un singur weekend si la pretul de 720 de lei pentru ambele weekenduri. Detalii, aici.

Garana Jazz Festival

Garana Jazz Festival revine cu cea de-a 23-a editie, intre 11 si 14 iulie. Patru zile in Semenic, patruzeci de trasee de mountain bike, zeci de kilometri de lacuri, paduri, cer deschis. Si JAZZ. Mult jazz, cel mai bun jazz de azi, de la artisti pe care-i stii sau pe care-i vei descoperi anul acesta la festival. Jan Garbarek Group feat. Trilok Gurtu, Jeff Berlin, Dennis Chambers, John Surman, Luiza Zan, Giovanni Guidi, Thomas Morgan, Bobby Previte, Gregory Privat, Renaud Garcia-Fons & Dorantes, Jacky Terrasson, Paolo Fresu & Lars Danielsson, Maciej Obara si Per Mathisen se numara printre artistii pe care-i vei asculta in iulie.

Gasesti bilete pentru o singura zi la pretul de 85 lei, abonament pe 3 zile la 240 de lei sau abonament pentru 4 zile la pretul de 300 lei. Mai multe informatii despre Garana Jazz Festival gasesti aici.

3 Smoked Olives

3 Smoked Olives a inceput in urma cu sapte ani, cand un grup de prieteni au vrut sa faca o mica petrecere, intr-o seara de vineri. Petrecerea a tinut 3 zile, iar 7 ani mai tarziu, 3 Smoked Olives a ajuns la a saptea editie, ce se desfoara in acest an in perioada 24-30 iulie. V-am spus ca festivalul are loc pe o insula de pe Dunare, chiar la granita dintre Romania si Bulgaria, unde poti ajunge doar cu barca?

Arapu, Denis Korabev, Fabe, Gescu, Herodot, Costa, Lamache, Mihai Pol si alti artisti ai valului electrotecho concerteaza la 3 Smoked Olives. Gasesti bilete la 75 de euro, iar aici mai multe informatii.

FESTIVALURI LA CARE SA MERGI VARA ASTASursa foto: 3SO Facebook

Citadela Festival

Citadela a debutat anul trecut, iar in 2019 a revenit cu a doua editie, in perioada 26-28 iulie. Conceptul propus de Citadela este de 3 zile de distractie si muzica undeground non-stop in cetatea medievala Deva. Printre artistii din acest an se numara: A-bril, And.re, Arapu, Los Bastoneros, Saboar, Sepp, Robinski si multi altii. Ii gasesti aici, iar biletele costa 199 lei.

Rockstadt Extreme Fest

Festivalul de muzica heavy metal ce are loc la baza cetatii Rasnov revine in 2019, intre 1 si 5 august. Mai mult, pentru prima oara in istoria de peste 6 ani a festivalului, Rockstadt va avea doua scene principale unde vor concerta: Paradise Lost, Hatatonia, Adept, Six Feet Under, Crimena, Clawfinger, Hexis si multi alti artisti. Mai gasesti bilete la pretul de 390 lei. Mai multe informatii despre festival gasesti aici.

Smida Jazz Festival

Smida Jazz Festival este un festival fain, cu muzica buna si relax in mijlocul naturii pentru ca are loc tocmai in varful muntilor Apuseni. Editia din acest an are loc intre 15 si 18 august, iar line-up-ul include nume precum: Nik Bartsch's Ronin, James Holden & The Animal Spirits, Mammal Hands, Phronesis, Szun Waves, Leo Betzl Trio, Flatsharks si altii. Abonamentele pentru 3 zile costa 229 lei, accesul in camping 70 de lei, iar biletul pe o zi 80 de lei. Despre Smida Jazz Festival afli aici mai multe.

festivaluri la care sa mergi vara astaSursa foto: Smida Jazz Festival FB Page

Sunset Festival

Sunset Festival este un festival urban ce are loc anual pe plaja din Vama Veche. In acest an, Sunset Festival se tine intre 8 si 11 august, iar artistii care vor concerta la malul marii sunt: ALBOROSIE & Shengen Clan, Dope D.O.D, DOC, Alpha Steppa & Nai-Jah MC, Cred CaSunt Extraterestru, Chimie, Phunk B, Nimeni Altu' si multi altii. Gasesti abonamente la 110 lei pentru acces general sau la 179 lei pentru acces VIP, iar biletele de o zi costa 60 de lei. More infos here.

Sunwaves

Sunwaves este unul dintre cele mai mari festivaluri de muzica electronica din Romania, ce are loc in fiecare an in Mamaia, cu ocazia zilei de 1 mai. Sunwaves mai revine insa cu o doua editie in mijlocul verii, iar anul acesta are loc intre 15 si 20 august. Biletele costa 189 de lei, iar line-up-ul include: Amorf, Carlo Lio, Cezar, Dan Andrei, Dj Sneak, Dubfire, Fabio Florido, Fer BR, Gaiser, Gescu, Herodot, Janina, Joseph Capriati, Kosta si altii. Detalii, aici.

Rock the City

Rock the City este un concept de festival aparte, in sensul ca dureaza o singura zi, in acest an - 22 iulie - dar aduce la Bucuresti, in Piata Constitutiei, nume grele din industria muzicala. Editors, The Cure, God is an Astronaut, Coma si Days of Confusion sunt line-up-ul din acest an. Gasesti bilete de la 154 lei, la 196 lei, la 294 lei sau 390 lei, in functie de pozitionare. Aici afli mai multe despre Rock the City.

We love Retro

We love Retro este un eveniment muzical din 2014 care aduna artistii copilariei noastre, muzica anilor 80 si 90, artisti retro. Conceptul este din Cluj, dar deruleaza evenimente si in Bucuresti. Anul acesta, are loc intre 7 si 9 septembrie, la Romexpo in Bucuresti si include artisti precum Coolio, Nana, East 17, No Mercy, Rednex, E-rotic, Dj Quicksilver. Pretul abonamentelor este de 63,60 lei sau 95,40 lei, in functie de zona. Aici afli mai multe detalii.

festivaluri la care sa mergi vara astaSursa foto: MOX Facebook

Music Outdoor Experience

Music Outdoor Experience este primul festival cu obiectiv turistic din Romania ce si-a propus sa combine un festival de muzica electronica cu o excursie de relaxare la munte, corturi, hamace, leagane, ateliere, waterslide, biciclete, apusuri la 1000+ m altitudine, competitii, aer curat, distractie si voie buna. In 2019, MOX a ajuns la cea de-a opta editie, ce va avea loc intre 11 si 14 iulie la Coada Lacului Dragan, Valea Draganului, Cluj. Utah Jazz, Silent Stroke, MC Xander, Argatu, Vlad Dobrovescu, Adrian Despot & Cezar Popescu, Dj Snow si multi alti artisti vin la MOX 2019. Abonamentele costa 180 lei, dar vor ajunge in curand la 220 lei. Informatii suplimentare gasesti aici.

Open Air Blues Festival Brezoi-Valcea

Open Air Blues Festival Brezoi – Valcea este mai mult decat o serie de concerte cu artisti de blues, reprezinta o vacanta de 4 zile si 4 nopti in inima muntilor Valcii, pe Valea Lotrului si ofera peste 30 din cele mai bune performance-uri de blues, blues-rock, jazz, fusion si funk, precum si sedinte de jam session ce vor contribui din plin la atmosfera festivalului.

Editia din acest an, a treia, are loc intre 18 si 22 iulie si aduna artisti precum Beth Hart, Erja Lyytien, Ana Popovic, Oscar Benton, Diana Rein, Loup-Garou si multi altii. Biletele costa 75 de lei pentru o zi sau 250 de lei pentru toata durata festivalului. Detalii, aici.

Sursa foto: Vadim Ponomarenko/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri