Fenomentul festivalurilor de muzica a capatat amploare si in Romania, iar in ultimii ani au aparut tot mai multe astfel de evenimente ce se desfasoara in diverse orase si regiuni ale tarii. Cu un anumit specific muzical sau cu genuri mixte, festivalurile au diverse tematici si concepte, insa majoritatea isi propun sa valorizeze potentialul local si creativitatea romaneasca. De la Untold sau fratele mai mic al acestuia, Neversea, la Electric Castle sau veteranul Summerwell, iata sapte festivaluri de muzica la care merita sa te duci vara aceasta.

1. Untold

Primul festival major care a pus Romania pe harta festivalurilor internationale – si chiar a castigat un premiu inca din primul an pentru cel mai bun festival european – Untold a luat nastere in 2015 si a ajuns acum la cea de-a patra editie.

Prima editie a Untold a adus nume mari ale muzicii electronice in premiera in Romania, precum Avicii, dar si DJ-i cunoscuti precum David Guetta, Armin Van Buuren – care a devenit o prezenta obisnuita in cadrul festivalurilor organizate de echipa Untold/Neversea, Dimitri Vegas and Like Mike si altii.

Anul acesta Untold are loc intre 2 si 5 august la Cluj-Napoca, iar printre artistii care vor urca pe scena se numara Black Eyed Peas, Kygo, The Chainsmokers, Jason Derulo, Tiesto, Don Diablo, Tujamo si Danny Avila. Ca in fiecare an, festivalul are loc in Parcul Central din Cluj, unde vor fi amplasate 10 scene pe care vor urca peste 200 de artisti internationali, dar si din Romania. Line-up-ul complet poate fi consultat aici.

Pana in prezent, 65.000 de fani ai festivalului si-au achizitionat un abonament pentru cele patru zile. Mai gasesti bilete pe site-ul festivalului, la pretul de 549 lei plus taxe sau 1.110 lei plus taxe pentru abonamentul VIP. De asemenea, sunt disponibile bilete de o zi la pretul de 225 lei plus taxe sau 275 lei plus taxe.

2. Electric Castle

Un alt mare festival romanesc care aduce in localitatea Bontida din judetul Cluj artisti de talie internationala precum Nothing but Thieves, Jessie J sau Damian Marley, Electric Castle are loc chiar zilele acestea.

Festivalul electric a fost deschis miercuri seara de Damian Marley, fiul legendarului Bob Marley si castigator a trei premii Grammy. Acestuia i se alatura in celelalte patru zile ale festivalului artisti precum London Grammar, Netsky, Valentino Khan. JP Cooper, Quantic,Wolf Alice, The Horrors, San Holo, Nastia, High Contrast, Makoto, Krakota, London Electricity, Nothlane, Cancer Bats, Dubioza Kolektiv, Fakear, Kris Kross Amsterdam si Elrow.

Electric Castle are loc anual la castelul Banffy din Bontida, la 30 de km de Cluj- Napoca. Pentru editia din acest an, organizatorii au anuntat ca biletele vor fi nominale, iar accesul in cadrul festivalului va fi permis persoanei care are numele inscriptionat si pe bilet. Modificarea are loc in contextul reducerii tentativelor de fraudare.

Biletele s-au pus in vanzare inca din octombrie, la pretul de 549 lei pentru acces general sau 649 lei (145 euro) care include si camping. Mai gasesti disponibile biletele de acces general de la 549 lei , premium pass la 899 lei sau bilete de o zi la pretul 189 lei sau premium la 299 lei. Mai multe detalii, aici.

Electric Castle

Sursa foto: Electric Castle Facebook

3. ARTmania

ARTmania, primul festival romanesc care a dezvoltat in Romania conceptul de imbinare intre entertainment si arta, a ajuns anul acesta la cea de-a 13-a editie.

ARTmania 2018 are loc intre 27 si 28 iulie, in Piata Mare din Sibiu si aduce in Romania artisti precum Mogwai, Steven Wilson, Leprous, Rome, Zeal&Ardor, Distorted Harmony, Arcane Roots si Haken. Pe langa concertele rock, ARTmania propune ale evenimente, precum expozitii, acces la muzeele sibiene, sesiuni de lectura sau discutii cu artisti si producatori din industria muzicala.

Mai gasesti abonamente disponibile pentru ARTmania 2018 la pretul de 250 lei aici.

4. Summer Well

Cea de-a saptea editie a festivalului de muzica alternativa Summer Well ce are loc in fiecare an pe domeniul Stirbey de la Buftea se desfasoara in perioada 11 si 12 august.

Printre artistii care vor concerta pe scenele Summerwell se numara Justice, Bastille, Kodaline, The Kooks, Sofi Tukker, Cigarettes after Sex, Tom Grennan, Isaac Gracie, HMLTD, Oscar and The Wolf, acesta din urma inlocuind The Rational, care din motive persoanale, si-a amanat prezenta la festival.

In plus, incepand cu acest an, Summer Well are o noua scena, Red Bull Music Stage, unde vor concerta artisti locali si nu numai. Lady Leshurr (UK), Little Simz (UK) si proiectul „Culese din Cartier” - Subcarpati, Cred Ca Sunt Extraterestru, Fratii Grime, Fantome, Basska, Argatu’ si Mos Martin, Celula de Criza si Hanu’ cu Braga sunt numele confirmate pentru scena Red Bull Music de la Summer Well 2018.

Mai gasiti abonamente disponibile la pretul de 275 lei si taxe de 6%, bilete de o zi la pretul de 195 lei plus 6% taxe sau bilet de o zi pentru Night Picnic – Rhye, Bucharest Symphony Orchestra – la 75 lei plus 6% taxe. Detalii, aici.

Festivaluri de muzica

Sursa foto: Summer Well Facebook

5. Awake

Festivalul de tip boutique Awake se intoarce in 2018 cu cea de-a doua editie, ce va avea loc in weekendul 17-19 august pe Domeniul Teleki din Gornesti, Mures, unde participantii se vor putea bucura de multe alte zone si activitati, precum: o biblioteca in aer liber, scena in copac, cinematograf in aer liber, platforma de discutii Feed Your Mind si multe altele. Artdoor, concursul de instalatii artistice de mari dimensiuni din cadrul AWAKE, ajunge si el in 2018 la cea de-a doua editie.

Artista hip hop Akua Naru, impreuna cu trupele romanesti si maghiare O.C.S, Ivan & The Parazol si Fran Palermo, urca pe scena in cele trei zile ale festivalului, alaturi de Szempol Offchestra, care se reintorc pentru cea de-a doua editie. Noii artisti completeaza afisul Awake 2018, alaturi de trupele deja cunoscute de fani: Milky Chance, Morcheeba, Wilkinson, The Subways, The Parlotones, Fink, Subcarpati, Mihail si Satra B.E.N.Z., alte noutati urmand a fi anuntate in curand, incluzand un concert in exclusivitate pentru Awake.

Festivalul de tip boutique Awake a luat nastere din initiativa unor tineri din Targu Mures si este organizat de Emagic, unul dintre cei mai mari organizator de evenimente de pe plan local, care in trecut a semnat Best’Fest.

Biletele Awake 2018 se regasesc in reteaua Eventim sau pe iabilet.ro la pretul de 199 lei sau 99 lei pentru cele de o zi.

6. Smida Jazz Festival

Smida Jazz, festival international open-air dedicat jazz-ului contemporant, se intoarce in 2018 cu cea de-a treia editie, ce are loc intre 17 si 19 august, in satul Smida, Belis, Cluj, in inima Parcului Natural Apuseni.

Line-up-ul pentru editia a treia include artisti precum Spirit Cave, Kimmo Pohjonen, Portico Quartet, Sons of Kemen, Barabas Lorinc Quartet, Immortal Onion, KriSPER, Paperjam si Muntet.

Smida (Belis, Cluj) se afla la 90 de kilometri de Cluj-Napoca si 130 de Oradea. Festivalul are loc la 1.100 de metri altitudine, iar incinta include camping, food court, camping si inclusiv mijloace de transport dinspre Cluj-Napoca spre Smida si invers.

Mai gasiti abonamente la Smida Jazz Festival 2018 la pretul de 139 lei pe Eventbook, Eventim si Bilete.ro, cat si la partenerii acestora.

7. Creative Fest

Creative Fest este cel mai mare festival de arta si cultura urbana din Bucuresti, care combina muzica, demostratiile de graffiti si freestyle, acrobatiile si multe alte activitati creative. Editia din acest an are loc intre 27 si 29 iulie, la Romexpo.

Evenimentul este organizat de Primaria Municipiului Bucuresti prin intermediul creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditie si isi propune sa promoveze abilitatile creative ale mediului tanar din Bucuresti. Accesul este gratuit pentru toata perioada de trei zile a festivalului.

L-am inclus in lista de festivaluri de muzica la care trebuie sa mergi vara aceasta pentru line-up-ul care bifeaza artisti internationali si locali precum: Fatboy Slim, Rudimental, Guano Apes, Onyx, Protojole & Indiggnation, Suie Paparude, Coma, CTC, Robin and the Backstabbers, Cred ca sunt extraterestru, Gojira and Planet H si altii.

Sursa foto: Melinda Nagy/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri