Cel mai electric festival romanesc, ce se desfasoara anual intr-un decor de poveste, domeniul Banffy din Bontida, Cluj, isi deschide astazi portile pentru cea de-a saptea editie. Care este programul artistilor, ce poti face in festival si multe alte tips&tricks despre Electric Castle 2019, afli din materialul de mai jos.

A saptea editie a Electric Castle incepe astazi si se desfasoara pana pe 21 iulie. Festivalul, care si-a castigat notorietatea odata cu ploile si noroiul din Bontida, are in acest an un line-up impresionant, cel mai bun de pana acum, daca ne intrebi pe noi. Dar inainte de a vorbi despre artisti si program, sa incepem cu inceputul.

Acces Electric Castle 2019

Pentru doritorii de a ajunge cat mai repede pe domeniul Banffy, acces se face incepand cu ora 14.00, miercuri. Festivalierii care au optat pentru camping in zona festivalului accesul se face de la orele 12:00, miercuri. Primul autobuz din Cluj spre Bontida pleaca de la ora 08:00, insa avand in vedere ca vei avea acces in incinta festivalului doar peste cateva ore, nu are rost sa pleci cu primul. Autobuzele vor circula oricum constant, dar despre asta, mai incolo.

Pentru a avea acces in festival, asigura-te ca ai numele si adresa corect scrise pe bilet. Daca ai un voucher, trebuie sa intri pe site-ul festivalului pentru a ti-l inregistra, trebuie doar sa urmezi instrutiunile. La intrarea in festival prezinti biletul si actul de identitate in schimbul carora primesti bratara RFID care iti asigura accesul si plata in festival.

Transport Electric Castle: cum ajungi in Bontida

Castelul Banffy din Bontida este la aproximativ 30 de km departare de Cluj Napoca si chiar daca distanta nu este foarte mare si unii festivalieri se lauda pe grupurile de Facebook ca vor parcurge distanta pe jos, nu iti recomandam sa faci asta. Mai ales ca ai mai multe variante de transport: tren, masina, taxi sau bus. Sa le luam pe rand.

Daca alegi sa vii cu trenul din Cluj, gasesti aici programul. Sunt destule de multe trenuri, atat din Cluj, cat si din Bontida. Atentie insa ca unele nu circula sambata si/sau duminica sau circula exclusiv atunci.

In perioada festivalului autobuzele merg 24 din 24, iar un bilet dus costa 12 lei. Sunt doua locuri de plecare din Cluj catre castelul Banffy: Sala Sporturilor "Horia Demian" si centrul comercial Iulius Mall. La intoarcere, autobuzele vor opria in Piata Marasti si Sala Sporturilor Horia Demian”. Primul autobuz pleaca spre festival miercuri, de la ora 08:00, iar ultimul va parasi Bontida luni, la orele 13:00.

Daca esti din Dej sau Gherla, vesti bune! Organizatorii au introdus autobuz pe aceasta ruta, tocmai din cauza cererii destul de mare. Autobuzele circula din 2 in 2 ore, incepand cu ora 16:00 pana la 02:00 de la Dej la Bontida si de la 18:00 la 06:00 de la Bontida la Dej. Iti poti cumpara bilete de aici.

Daca optezi pentru taxi, ai mai multe variante: in anii trecuti, tarifele pentru o cursa cu taxi era intre 75-90 lei, plus/minus, in functie de tarifele actualizate. Un an mai tarziu, asteapta-te la preturi mai ridicate. Poti ajunge sa platesti si 150 de lei pentru o cursa cu taxiul de la Bontida-Cluj sau invers. Atentie insa pentru ca multi taximetristi iti impun un tarif standard, mult mai mare decat ar costa ruta in mod normal. Mai ales dimineata, la intoarcere, cand se aglomereaza, ajung sa iti ceara dublu.

Poti opta pentru Uber si Bolt, dar s-ar putea sa ajungi la aceleasi preturi pentru ca … surge. Bolt are o campanie faina in acest sens, o cursa fixa de 140 de lei pentru festivalierii sau 100 lei pentru cei care nu au mai folosit aplicatia de ridesharing pana acum cu codul promotional BOLTEC2019.

Poti veni cu masina persoanala, insa exista o parcare cu un numar limitat de locuri - 4.000 - de obicei plina de masinile festivalierilor cazati la camping. Taxa de parcare este de 35 lei la intrare, insa o poti plati online la pretul de 30 de lei. Nu platesti insa taxa de parcare daca alegi sa inchiriezi masina de la Pony pentru a te deplasa la festival.

Daca vii cu masina, indiferent ca este personala, inchiriata sau taxi, ar fi bine sa tii cont de orele de varf pentru a evita aglomeratia si mersul bara la bara. Detalii, aici.

Do’s & Dont’s la Electric Castle 2019

Sfaturi de siguranta

Inainte de a intra in incinta festivalului, ar fi bine sa citesti recomandarile organizatorilor privind accesul, obiectele interzise, masurile de siguranta si comportamentul festivalierilor. Stim, ai venit la festival sa te distrezi si nu iti sta capul la masuri de siguranta, insa acestea nu strica niciodata si poate ar fi bine sa arunci o privire pe indicatiile organizatorilor pentru a te asigura ca stii ca reactionezi intr-o altfel de situatie. Oricum, gasesti echipaje de securitate la tot pasul care se asigura sa mentina atmosfera in regula.

Ai voie sa aduci cu tine, in incinta festivalului, obiecte precum ghiozdane, aparae foto profesionale si camere video, medicamente (inclusiv insulina), steaguri si selfie stricks si chiar apa in bidoane de plastic sigilate.

Nu ai voie cu droguri (bineinteles), mancare, bautura, cutite si bricege cu lama mai mare de 6 cm, arme, explozibil, sticla, alcool, animale, biciclete, skate-uri, trotinete, hoverboards, segways, umbrele de orice fel, instrumente muzicale, materiale publicitare, graffiti, stickere, mobilier de gradina sau boxe, amplificatoare sau sisteme audio.

Te sfatuiesc sa arunci un ochi pe harta oficiala a festivalului si pe lista cu recomandarile organizatorilor.

Modalitatea de plata la Electric Castle

Odata ce ai intrat in incinta festivalului, primesti o bratara cu un cip prin intermediul caruia se face accesul, dar care serveste si ca portofel electronic. Este singura modalitate de plata permisa in cadrul Electric Castle si este realizata prin parteneriatul cu Mastercard, care de cinci editii este partenerul EC. Toti cei care platesc cu cardul Mastercard in cadrul festivalului vor avea acces tip fast lane la activarile din cadrul Sensory Playground, unde, prin intermediul tehnologiei vei descoperi noi dimensiuni ale muzicii, sfere care genereaza vizualuri sau vibreaza, o statie de veste SubPac ce imprima ritmul muzicii pe corp, o proiectie interactiva si un photocorner in care vei gasi un generator Van der Graaf cu efecte electrostatice. Totodata, festivalierii vor avea alternativa de a plati direct cu cardul Mastercard in locurile special semnalizate.

Gasesti mai multe credit points unde iti poti incarca portofelul electronica cu suma de bani dorita, atat cash, cat si via card. Dar, daca nu vrei sa stai la coada la festival, iti poti face top up de aici, inca de acum.

Line-up Electric Castle 2019

Limp Biskit, Florence + The Machine, 30 Seconds to Mars, Bring Me the Horizon, Nils Frahm, Chvrches, Sigma, Zomboy, Zeds Dead si Infected Mushroom si multi alti artisti fac parte din line-up-ul acestei editii.

Miercuri, 17 iulie, Ziua 0 are festivalului nu va avea niciun artist la Main Stage, insa incepand cu orele 14:00 scene precum ECO Stage by Lidl sau DEX se deschid. Elderbook, Grandmaster Flash, Gryffin, Zomboy si Trippl3 vor asigura distractia la scena Hangar by BT, a doua cea mai faina scena de la Electric Castle, din nou, daca ne intrebi pe noi.

Joi, la Main Stage, in ordine cronologica vor fi: Alternosfera, Gand of Youths, Chvrches, Limp Bizkit, Zeds Dead.

Vineri, pe Main Stage vor urca CTC, Dub Pistols, The Vaccines, Florence + The Machine si Sigma, dar si line-up de la Hangar e dragut.

Loredana, Dillon, Nils Frahm, Bring Me the Horinzon si Subcarpati sunt pe scena principala a Electric Castle 2019, iar duminica ii avem pe Suie Paparude, Lucky Chops, Metric si 30 Seconds to Mars.

Gasesti programul complet AICI.

Lucruri si experiente faine la EC7

Dupa ce am trecut in revista toate aspectele practice, hai sa vorbim si despre ce poti face la cea de-a saptea editie a Electric Castle si cu ce vine diferit fata de cele anterioare.

Anul acesta, in premiera, muzica este pentru toti, inclusiv pentru persoaele cu deficiente de auz. O initiativa foarte faina si demna de laudat din partea organizatorilor, care vor asigura la portile de acces in festival si in zona Info Point specialisti in limbajul mimico-gestual. Cel mai important este ca la Main Stage va fi prezenta cea mai cunoscuta interpreta de limbaj mimico-gestual din lume, Amber Galloway Gallego, care va "traduce" toate cantecele artistilor de pe scena principala, intr-un fel de interpretare a versurilor imbinata cu o descriere vizuala a ritmurilor si frecventelor muzicale, in functie de instrumente si densitatea sunetelor.

Festivalul va fi impanzit de instalatii de arta de la 8 artisti de renume din Europa, SUA, Japonia, dar si de la studentii Universitatii de Arta si Design din Cluj, precum efecte de laser, proiectii de video mapping, experiente multimedia si efecte de laser.

Tot la capitolul experiente, putem bifa Royal Wheel si Reverse Bunjee cu care ne-am obisnuit deja, insa ca noutati vom avea un patinoar estival, situat in jurul Booga Mansion, in spatele castelului Banffy va fi organizat un cinematograf, va mai fi un spatiu de joaca senzoriala, Sensorial Playgroud by Mastercard (vezi mai sus).

Nu in ultimul rand, sesiunea de prezentari si speech-uri inspirationale, care anul acesta a devenit EC Talks (din EC Sessions) aduce nume precum Dragos Patraru, Paula Herlo, Dragos Bucur, Andi Vasluianu, Andreea Raicu, Ana Morodan si multi altii. Gasesti programul aici.

Distractie placuta!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri