Aproximativ 33.000 de persoane s-au aflat pe domeniul Castelului Banffy la cea de-a treia zi a festivalului de muzica electronica Electric Castle, varful de audienta fiind atins la concertul DJ-ului Skrillex, aflat in premiera la un festival din Romania.

Cei prezenti nu s-au speriat de codul portocaliu anuntat in judetul Cluj, care a adus la Bontida o furtuna ce a durat mai multe ore, provocand mici inundatii in unele zone de pe domeniul castelului. "Aseara (n.r. - sambata seara). la Bontida, nivelul precipitatiilor a atins valoarea de 80 de litri / metrul patrat, in conditiile in care media pentru o luna intreaga este de 60 de l/mp. Acest lucru nu a fost insa o piedica pentru care tinerii care numesc Electric Castle "a doua casa”. Ei au continuat sa vina dinspre Cluj spre Bontida chiar si la 3.00 dimineata, cu autocarele festivalului, care circula non-stop cu plecare de la Sala Sporturilor „Horia Demian”, spun organizatorii.

Parcarile pentru masini au fost blocate, iar cei care doresc sa participe la festival au fost sfatuiti sa se deplaseze cu autobuzele spre si dinspre Bontida. In sens invers, ultimul autocar va pleca din Bontida spre Cluj luni, la ora 13:00.

Duminica, scena principala este dedicata rock-ului. Programul incepe de la ora 18:00 cu trupa rock Alternosfera, urmata de God Is An Astronaut (post-rock) si BASTILLE (indie rock), dar si de Bring Me The Horizon (deathcore), pentru prima data in concert in Romania. Programul de la main stage se incheie cu Gorgon City (electronic - UK Garage) iar pe celelalte scene din festival vor mai urca Fratii Grime, Aria Urbana, Worakls, Art Deparment, Congo Natty, N’To sau My Nu Leng & Dread MC.