Un numar de 23.000 de persoane s-au bucurat, joi, de atmosfera si muzica Electric Castle in prima zi oficiala a festivalului. Lor li se alatura cei 8.000 de participanti care au sosit la castel inca de miercuri, cand a fost "ziua zero” a festivalului, scrie News.ro.

"Punctul culminant al serii a fost concertul Sigur Ros. Aceasta trupa cult a ales Electric Castle pentru primul sau concert in Romania, in cadrul turneului de promovare a unui nou si mult asteptat album. Spatiul generos din fata noii scene principale a fost plin de fani care le-au raspuns cu entuziasmul si energia specifice "publicului electric”. Seara a continuat cu show-ul Slow Magic, care la a doua lui vizita la Electric Castle si-a propus sa cunoasca mai bine publicul si a coborat in mijlocul acestuia, in aplauzele fanilor. Au urmat Camo & Krooked, care au impresionat prin prestatia artistica, dar si prin dialogul permanent cu miile de fani din fata scenei”, se arata intr-un comunicat al organizatorilor.

De asemenea, incepand de miercuri, participantii la festival pot face donatii pentru campania de subscriptie publica "Cumintenia pamantului”, initiata de Ministerul Culturii pentru achizitia celebrei opere a sculptorului Constantin Brancusi.

Citeste si:

Participantii pot alege suma pe care sa o doneze si sa faca plata direct cu bratara, la oricare din punctele de vanzare a bauturilor, si vor fi rasplatiti cu o bratara speciala ce atesta contributia lor.

Vineri, la Electric Castle, programul scenei principale incepe la ora 18.00 cu De Staat, urmat de legendele hip-hop Dilated Peoples, un live show spectaculos marca Enter Shikari, unul din cei mai asteptati headlineri, Paul Kalkbrenner, si Rusko.