Noul sistem a fost lansat dupa ce YouTube a anuntat, in noiembrie 2013, ca va modifica felul in care utilizatorii vor putea sa comenteze videoclipurile care s-au dovedit a fi nepopulare in randul lor.

Sistemul va inlocui astfel vechea metoda care permitea utilizatorilor sa isi administreze comentariile din YouTube Inbox.
YouTube a dezvaluit ca unii dintre utilizatorii site-ului erau nemultumiti de acea metoda.

"Multi dintre voi ne-au spus ca va folositi de YouTube Inbox pentru a va administra comentariile", au spus administratorii site-ului intr-un mesaj publicat pe blogul oficial al acestei platforme.

Ca urmare, administratorii site-ului au conceput foarte repede un nou sistem care sa ofere utilizatorilor o modalitate mai buna de a-si organiza si de a-si administra comentariile.

YouTube a justificat aceasta schimbare, in 2013, spunand ca noul sistem online va oferi utilizatorilor mai multe instrumente pentru a-si administra mai bine comentariile asociate videoclipurilor lor.

Citeste si:

Totusi, noua strategie s-a dovedit a fi una controversata, iar anumiti utilizatori au publicat desene cu tematici razboinice pe blogul YouTube pentru a protesta fata de aceasta modificare.

O petitie care cere grupului Google - ce detine platforma YouTube - sa renunte la aceasta modificare a fost lansata pe site-ul change.org. De atunci, petitia a fost semnata de peste 200.000 de persoane.

Alti utilizatori au cerut administratorilor YouTube sa aduca imbunatatiri noului sistem online.

O problema semnalata de multe persoane consta in faptul ca noua pagina de administrare a comentariilor nu permite utilizatorilor sa raspunda in mod direct unor postari anterioare. Ei spun ca pentru a putea sa faca acest lucru, trebuie sa deschida o noua fereastra.