Un fond de investitii bulgar, Eleven, cauta proiecte-uri la inceput de drum sau mediu dezvoltate pentru a investi sume cuprinse intre 50.000 si 100.000 de euro. Pagina unde pot aplica si proiecte romanesti este aici.

Startup-urile vor putea aplica pana pe 28 februarie. Procesul de selectionare include interviuri, review-uri, business plan. Investitiile vor avea loc, efectiv, in aprilie.

Conform unui studiu citat de fondul bulgar Eleven, in prezent sunt circa 100 de acceleratoare si incubatoare pentru startup-uri in Europa, investind pana la 50.000 de euro pentru 8-10% din companii.

Eleven Accelerator Venture Fund a anuntat Eleven 100, in incercarea de a gasi startup-uri pentru a investi pana la 100.000 de euro, cu optiunea de a extinde suma la 200.000 de euro, pe masura ce proiectul se dezvolta. Practic, fondul bulgar incearca sa acopere “gaura” intre acceleratoarele care ofera maxim 50.000 de euro si fondurile mari de investitii care ofera peste 500.000 de euro.

Eleven, unul dintre fondatori fiind omul de afaceri Dilyan Dimitrov, a investit 2,9 mil. euro in 57 de proiecte in ultimele 18 luni. Fondul s-a lansat in septembrie 2012.

Dupa primirea investitiilor, startup-urile selectionate se vor muta pentru o perioada de trei luni intr-un spatiu comun, in Sofia, Bulgaria, astfel incat sa primeasca consiliere business si sa participe la programe de training si workshop-uri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri