Bloggerii chinezi i-au spus secretarului american de Stat John Kerry ca eforturile de sustinere a libertatii Internetului in China sunt in regres, iar Statele Unite ar trebui sa sprijine eliminarea restrictiilor in comunicarea online, relateaza Bloomberg.

Solicitarile au fost facute de patru bloggeri cu care Kerry s-a intalnit la ambasada americana din Beijing, inainte de incheierea unei vizite de o zi si jumatate in China si plecarea sa la Jakarta, a treia si ultima etapa a unei vizite in Asia.

China a semnalat ca dizidentii online sunt o amenintare la adresa autoritatii Partidului Comunist, pe fondul incetinirii cresterii economice, potrivit Mediafax.

La plenarea Partidului Comunist din noiembrie anul trecut, guvernul presedintelui Xi Jinping a anuntat masuri de limitare a libertatii Internetului, inclusiv a raspandirii de critici online la adresa reprezentantilor partidului, si crearea unui nou organism de securitate pentru combaterea amenintarilor interne.

"Dupa plenara libertatea Internetului a regresat", a spus Wang Keqin, blogger cunoscut pentru expunerea coruptiei in industria taxiurilor si a riscurilor implicate de poluare asupra sanatatii.

Citeste si:
Parintii isi pot controla mai bine copiii care stau pe Facebook
Parintii isi pot controla mai...

Companiile americane ajuta guvernul chinez sa blocheze accesul la Internet si Twitter, a aratat un alt blogger, Zhang Jialong. Blogul sau este publicat de Tencent Finance, divizie a celei mai mari companii chineze de media sociala.

Kerry a spus ca este prima oara cand aude plangeri potrivit carora companiile americane ajuta guvernul chinez sa controleze accesul la Internet, adaugand ca va analiza problema.

Oficialul american a mai aratat ca a cerut liderilor chinezi sa sprijine libertatea Internetului si ca a ridicat problema libertatii presei.
"Economia chineza va fi mai puternica cu o libertate mai mare a Internetului", a spus Kerry.

Dupa o serie de intalniri cu lideri chinezi, respectiv cu presedintele Xi, ministrul de Externe Wang Yi, consilierul de stat Yang Jiechi si premierul Li Keqiang, Kerry a declarat sambata ca a avut "o discutie franca despre drepturile omului, rolul respectarii legii si libera circulatie a informatiilor intr-o societate civila puternica".

Citeste si:
Primul deces din cauza coronavirusului in Europa
Primul deces din cauza...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Principalele evenimente care au marcat lumea in anul 2015
Setari Cookie-uri