Yahoo va opri posibilitatea utilizatorilor de a se inregistra la servicii proprii precum eMail sau Tumblr prin intermediul companiilor concurente, precum Facebook sau Google. Pentru a accesa serviciile companiei americane, va fi necesar ca utilizatorii sa aiba un ID Yahoo.

Compania nu a oferit inca o perioada de timp cand va realiza aceasta trecere.

Miscarea este un prim atac direct asupra concurentilor. Yahoo, deloc o companie mica, traieste insa si in prezent in mare parte “pe spinarea” utilizatorilor atrasi in urma cu cativa ani, in timp ce Google si Facebook cresc organic, mult mai rapid.

Logarea prin intermediul serviciilor concurente – regula instituita inainte ca Marissa Mayer sa fie numita CEO al companiei-, a fost de folos tuturor partilor implicate. Yahoo profita de conturile realizate de utilizatori pe retelele concurente, in timp ce Google si Facebook primeau date despre utilizatori.

Acum se pare ca Yahoo este destul de stapana pe propriile forte incat sa renunte la parteneriatele cu Facebook si Google.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri