„Ca sa scrii un orar complet pentru un traseu, poti sta si o ora in excel. Cu soft-ul nostru, rezolvi problema in 5 minute. Serviciile dezvoltate de noi ajuta operatorul de transport sa economiseasca timp si bani, simplificind colectarea, administrarea si publicarea informatiilor pentru calatori. Concret, avem o aplicatie care construieste reteaua de transport (statii, trasee, orare), un modul web care permite actualizarea acestor date, precum si unul care publica aceste date pe mai multe canale: site-ul propriu al regiei de transport, www.transporturban.ro, Google Maps, dar si in formate fizice (harti si orare). Pentru un operator de transport, este util sa aiba un singur loc (in cloud) cu toate datele necesare pentru informarea calatorilor. De asemenea, facilitam transmiterea acestor informari pe toate canalele disponibile”, a spus pentru wall-street.ro Tudor Iliescu, Business Developer la Concept Apps.

Pretul pentru toate serviciile este intre 1.000 euro si 3.000 euro pe luna, in functie de complexitatea retelei de transport.

Transit Director (www.transitdirector.com), lansat la Conferinta Internationala „IT Solutions for Public Transport” in Germania, este un serviciu web in care sunt administrate datele necesare informarii calatorilor, care acopera functii neindeplinite de operatorul de transport public sau care sunt executate de mai multi angajati ai acestuia. Astfel, Tranzit Director permite informarea rapid si usor a calatorilor si scade costurile cu angajatii, pentru ca practic poate face munca acestora.

Potrivit lui Tudor Iliescu, daca RATB ar cumpara aplicatia ar putea eficientiza munca unor oameni, dar si trimite informatii actualizate calatorilor. „Regiile de transport au venituri de milioane de euro. Daca le ajuti sa economiseasa 1% sau sa creasca veniturile cu 1%, sunt ceva bani”, spune unul dintre realizatorii aplicatiei Transit Director.

Citeste si:

Aceasta aplicatie si serviciile Concept Apps sunt in special destinate operatorilor de transport urban in comun, dar pot fi folosite si in transportul feroviar sau interurban, dar nu pentru retelele de taxi.

Compania detine si aplicatia Transport Urban a atras in 2012 o investitie de peste 40.000 euro de la business angel-ul Dan Boabes, CEO SimPlus. In conditiile intrarii cu Transit Director pe piata internationala a operatorilor de transport public, compania dezvoltatoare, Concept Apps, se pregateste pentru o noua runda de investitii.

Transport Urban este cea mai cunoscuta aplicatie din Romania care ofera informatii de deplasare cu mijloacele de transport in comun. Aplicatia a fost lansata in 2010 si are in prezent peste 150.000 de utilizatori pe luna.

Concept Apps este o companie romaneasca specializata in dezvoltarea de aplicatii mobile/web si de Sisteme Informatice Geografice (GIS), fondata in anul 2012.