eBay, investigata "din toate partile" dupa atacul informatic fara precedent asupra platformei

eBay este investigata “de ambele parti ale Atlanticului” ca urmare a celui mai masiv atac informatic din istoria Internetului in urma caruia au fost afectate 233 de milioane de conturi ale celei mai mari platforme de licitatii online.

eBay este tinta procurorilor, FBI-ului si a organismelor de reglementare care urmaresc sa descopere vinovatii care se afla in spatele atacului dar si sa afle sistemele de securitate ale gigantului american erau conforme cu standardele admise in industrie. Mai mult, organisme din Marea Britanie au anuntat ca vor incepe o investigatie formala de asemenea.

Anterior, organismul de reglementare IT din Marea Britanie a amendat Sony cu 250.000 de lire pentru un caz similar.

Florida si Illinois au inceput sa investigheze de asemenea cauzele hack-ului si masurile de securitate luate de eeBay.com, avertizand totodata utilizatorii sa isi schimbe imediat parolele si datele confidentiale, pe cat posibil.

“Oamenii din intreaga lume se asteapta ca retailerii sa pastreze complet confidentiale si in siguranta datele lor, cat timp cumpara online. Oficiul nostru a cerut si se asteapta ca eBay sa se conformeze dorintei noastre de a oferi asistenta gratuita oricarui client care raporteaza ceva suspect”, a transmis o autoritate de reglementare din SUA.

Citeste si:
Platforma care va centraliza datele pacienților testați de COVID...
Platforma care va centraliza...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri