Startup-ul romanesc Appscend a fost selectat de catre operatorul telecom Deutsche Telekom pentru a primi o investitie dupa ce firma romaneasca a prezentat proiectul propriu in cadrul hub:raum accelerator, in Cracovia, Polonia.

Pentru acest premiu au "concurat" 10 companii din Europa de Est. In cazul in care o investitie va fi realizata, suma va fi primita in doua faze - in prima, 30.000 de euro, apoi, alaturi de o participatie in cadrul companiei, restul pana la 80.000 de euro.

"Mai important este insa accesul la zecile de milioane de clienti ai Deutsche Telekom si expertiza oferita", spune Andrei Marinescu, cofondator al Appscend, companie care ofera solutii software in cloud si ofera o platforma pentru aplicatii. In urma investitiei, Deutsche Telekom ar putea primi pana la 15% din companie.

Fondata in 2011 de Sebastian Vaduva, Andrei Marinescu si Gabi Dobocan, Appscend este o companie dedicata aplicatiilor mobile pentru iOS si Android. Cei trei actionari ai Appscend sunt absolventi ai Facultatii de Electronica din cadrul Politehnicii. La acestia se adauga, ca actionar minoritar, Peter Barta, director executiv al Fundatiei Post Privatizare, care a investit in proiect.

Citeste si:
Imobiliare, bursa, bitcoin sau aur? Care a fost investitia anului 2019
Imobiliare, bursa, bitcoin...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Evertoys a atras 150.000 de euro prin Seedblink.com