Google a anuntat joi ca va reincepe preluarea de imagini Street View in Romania, pentru a improspata si imbogati imaginile de pe Google Maps. Incepand cu saptamana viitoare, masinile Street View vor porni sa actualizeze imaginile existente din mai multe orase importante din Romania, precum Bucuresti, Cluj Napoca, Timisoara, Constanta sau Sibiu.

Street View este o functionalitate populara din Google Maps, fiind disponibila in peste 55 de tari. Actualizarea imaginilor Street View este una dintre cele mai frecvente solicitari venite din partea utilizatorilor de Google Maps. Street View permite utilizatorilor sa exploreze si sa viziteze virtual zone, orase, drumuri prin imagini panoramice de la nivelul strazii. Functionalitatea este disponibila si in Google Earth si versiunea mobila a Google Maps.

Street View pentru Google Maps a fost lansat in Romania la sfarsitul anului 2010, fiind primul serviciu localizat introdus dupa deschiderea biroului Google din Romania in noiembrie 2010. Cea mai recenta actualizare a imaginilor Street View din Romania a fost realizata in aprilie 2013, dupa un adevarat „maraton” al masinilor Street View si triciclului Google (Google Trike). Acoperirea Street View in Romania a fost extinsa atunci cu sute de localitati si peste 40.000 km, aproape toate tara fiind disponibila in Street View. De asemenea, pe Google Maps au fost adaugate imagini panoramice pentru zeci de atractii turistice din Romania.

Inainte de a publica imaginile, Google aplica efect de estompare pe fetele oamenilor din imaginile Street View, precum si pe numerele de inmatriculare ale masinilor, pentru a proteja intimitatea indivizilor. Dupa publicare, orice utilizator poate raporta imagini pentru a fi eliminate, accesand sectiunea „Raportati o problema” din coltul din dreapta jos al fiecarei imagini.

Cifre Google Maps

• Numarul utilizatorilor activi de Google Maps depaseste 1 miliard in fiecare luna
• Google Maps ofera indicatii de orientare in 198 de tari, acoperind 51,2 milioane de kilometri de drumuri
• De la inceperea proiectului Street View, in 2007, vehiculele Google au parcurs mai mult de 6 milioane de kilometri unici pentru preluarea de imagini panoramice
• Serviciul Google Street View este disponibil in 56 de tari, inclusiv parti din Antarctica si Artica

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri